Namn: Lösen:

Nytt vrak hittat på botten av Baggensfjärden

Publicerad den 22 januari 2009  (Läst 3 320 gånger.)

I samband med Käppalaförbundets rörnedläggning fick marinarkeologen Jim Hansson i uppdrag av Länsstyrelsen att avsöka Baggensfjärdens botten. Ett vanligt uppdrag som sällan, eller aldrig, leder till några spektakulära fynd.
Den här gången påträffades dock något närmast sensationellt. Ur den leriga botten sköt bottenstockar upp, trots att det enligt vrakregistret inte ska finnas några lämningar alls i området.
– Jag såg direkt att det inte handlade om ett modernt fartyg. Detaljer på vraket är av typen som klassas som medeltida, alltså 12-, 13- eller 1400-tal, säger Hansson.

Se mer info och bild på NVP:
http://www.nvp.se/Varmdo/Varmdo/Nytt-vrak-hittat-pa-botten-av-Baggensfjarden/

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/aldre-vrak-vid-baggensfjarden-291195/Taggar:  Vrakfynd Marinarkeologi
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Dykare rensar Stockholm

2009-01-21
Dykare rensar Stockholm
Fastighetsbolaget Gyllenforsen som bland annat äger Katarinahissen avsätter varje år intäkterna från hissen under december månad till ett lokalt projekt ..»

Dykare med änglavakt

2009-01-21
Dykare med änglavakt
Men redan efter någon meters fall hakade korgen fast i en balk. - Vid fallet hängde jag halvvägs ut ur korgen med benen inne, men efter någon meters ..»

Oxygene öppnar i Finland

2009-01-16
Oxygene öppnar i Finland
Butiken öppnar under mars månad, men redan om några veckor kommer Jan Komaro och Tommi Nieminen som ska driva butiken att ha en Oxygenemonter på båtmässan ..»

PADI Nordic Industry awards 2008

2009-01-13
PADI Nordic Industry awards 2008
För att erhålla denna prestigefulla hedersbetygelse måste såväl center som medlem ha gjort något exceptionellt för den Nordiska dykningen. 2008 års utmärkelser ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »