Namn: Lösen:

Nytt vrak ska sänkas utanför Malta

Publicerad den 22 augusti 2022  (Läst 1 447 gånger.)

Foto: Times of Malta
Foto: Times of Malta

Det var i 2018 som den 60 meter långa tankern Hephaestus gick på grund under en storm i Qawra. Efter att ha bogserats till Marsa för reparationer bestämde sig ägaren att det skulle bli alldeles för dyrt att reparera det svårt skadade fartyget.

Dykorganisationerna på Malta påbörjade arbetet med tillståndsansökning om att få skeppet att bli sänkt för turism och som artificiellt rev.

Skeppet är planerat att sänkas den 25 augusti på 30-40 meters djup utanför Qala point, där dykare av alla olika nivåer an få njuta. Vraket kommer ligga nära de andra tre populära vraken MV Karwela, MV Xlendi and MV Cominoland.

Till nyheten: https://timesofmalta.com/articles/view/tanker-wrecked-in-qawra-could-become-gozo-diving-attraction.742758

Vrakplatsen: https://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?270724Taggar:  Vrak
Anneli Sara Banderby
Anneli Sara Banderby

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Världens djupaste vrak funnet

2022-08-18
Världens djupaste vrak funnet
Den amerikanska jagaren sjönk under ett intensivt sjöslag mot den japanska flottan i Filippinska sjön och tog 89 sjömän med sig i djupet. Nu har ett ..»

Gasbolaget i Dalarna förstört vid brand

2022-08-03
Gasbolaget i Dalarna förstört vid brand
Gasbolaget i Dalarna, strax utanför Falun, är känt bland dykare för provtryckning och gasfyllning drabbades under gårdagen av en brand som ledde till ..»

Leksands dykarklubb fyller 50 år

2022-07-15
Leksands dykarklubb fyller 50 år
Dykarklubben har hela tiden haft instruktörer knutna till sig och på så vis fortsatt att utbilda nya dykare, men även tagit hand om dykare som tagit sin ..»

T-Valve 360 från Ammonite

2022-07-07
T-Valve 360 från Ammonite
För dig som dyker med elvärme under torrdräkten släpps nu en ny genomföringsventil med kombinerad luft/el. Skapelsen heter T-Valve (Thermo valve) 360. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »