Namn: Lösen:

Nyupptäckt vrak vid Grundsund

Publicerad den 3 september 2010  (Läst 4 487 gånger.)En besiktning gjordes av museets marinarkeologer i augusti månad. Besiktningen visar att det är lämningen efter ett klinkbyggt fartyg med tränaglade bord.
Knappt tio meter från den synliga delen av skeppskonstruktionen finns en större stensamling, troligen ett äldre bryggfundament. En möjlighet är att fartyget lagts som underlag för detta, något som vi känner väl till från andra platser. Under alla omständigheter är det troligt att det rör sig om ett utrangerat och avsiktligt sänkt fartyg. Museets bedömning är att vraket är äldre än hundra år och därmed en fornlämning.

Källa: Nyhetsbrev från Bohusläns museums marinarkeologer nr 2/2010Taggar:  Vrakfynd Marinarkeologi
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

SwedTech Diving + Scuba Travel = sant

2010-09-02
SwedTech Diving + Scuba Travel = sant
Tillsammans ska de utveckla ett reseprogram för kunder från de nordiska länderna som vill dyka tekniskt på sin resa, samt för dem som vill gå en teknisk ..»

Nytt Online Magasin om Röda Havet - Dykning

2010-09-02
Nytt Online Magasin om Röda Havet - Dykning
Hemsidan aziab.com har sedan ett par år hjälpt resande dykare på väg till Röda Havet. Nu kommer som en litren blindtarm till det projektet ett online ..»

Ubåt blir vrak i San Diego

2010-09-02
Ubåt blir vrak i San Diego
Sedan 2005 ligger den gamla ryska ubåten B-39 av Foxrot-klass som museiföremål vid Maritime Museum of San Diego, Kalifornien (USA), men museiföremålet ..»

Tsarguldet kanske funnet i Bajkalsjön

2010-09-01
Tsarguldet kanske funnet i Bajkalsjön
Bajkalsjön i Sibirien (Ryssland) är världens djupaste insjö, och under ryska revolutionen, så flydde vita trupper under amiral Alexander Kolchak längs ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »