Namn: Lösen:

Odyssey Marine Exploration fann silverskatt

Publicerad den 30 oktober 2011  (Läst 3 236 gånger.)

I februari 1917 hade Mantola med hemmahamn Glasgow varit i drift i mindre än ett år efter sjösättningen, och redan blivit minskadad en gång, när hon sänktes av en tysk ubåt utanför Irland. Sedan dessa har hennes last med 20 ton silvertackor varit förlorande för omvärlden.

Men för andra gången i år har Odyssey Marine Exploration lokaliserat ett brittiskt fartyg på djup vatten i Atlanten. Efter att ha identifierat fartyget med ROV, så har man nu gjort upp med brittiska staten om att få 80% av det bärgade värdet, men den brittiska staten tar 20%.

Läs mer:
http://www.oceantreasures.org/blog/do/tag/ss-mantola
http://www.nytimes.com/2011/10/11/science/11shipwreck.html
http://en.wikipedia.org/wiki/SS_Mantola_(1916)
http://www.shipwreck.netTaggar:  Vrakfynd Vrak
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Information om minor och ammunition

2011-10-25
Information om minor och ammunition
Försvarsmakten vill upplysa dykare och sjöfolk om riskerna kring upphittad ammunition och sprängmedel. Försvarsmakten, Kustbevakningen och Rikspolisstyrelsen ..»

Nytt medel mot påväxt på båtar

2011-10-22
Nytt medel mot påväxt på båtar
Det är forskare vid Göteborgs Universitet som tagit fram ett nytt skydd mot havstulpaner. Det nya medlet är resultat av insikt i havstulpanernas livscykel, ..»
2011-10-22
Unika manetfynd i Lysekil
Två mammalediga biologer som var ute med barnen gjorde ett unikt fynd längs vid strandpromenaden i Norra Hamnen i Lysekil. Det slutade med att tre maneter ..»

Unik 360-­dokumentation av vraket efter Eric Nordevall

2011-10-21
Unik 360-­dokumentation av vraket efter Eric Nordevall
PRESSRELEASE 2009 startades det ideella projektet Dykpark Vättern med uppdrag att dokumentera och tillgängliggöra Nordevall och andra vrak i Vättern ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »