Namn: Lösen:

Oljeutsläpp upptäckt i Östersjön!

Publicerad den 30 mars 2009  (Läst 1 927 gånger.)

Oljebältet sträcker sig från finska kusten ända till Mariehamns inlopp på Åland. Läckaget upptäcktes på söndagen och kunde spåras till ett fartyg som enligt uppgift till Aftonbladet har hemmahamn i Sverige.

Enligt finska medier har kaptenen för fartyget anhållits misstänkt för grov miljöförstörelse. Kaptenen och flera andra personer i besättningen har förhörts om utsläppet.

Exakt hur mycket olja som har läckt ut är oklart, men enligt den finska gränsbevakningen är det en lång sammanhängande oljestrimma från Nådendal mot Åland, skriver tidningen Hufvudstadsbladet.

Enligt den finska miljöcentralen rör det sig om lätt bränsleolja och förhoppningen är nu att merparten ska avdunsta av sig självt.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4777843.abTaggar:  Miljö
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Sveriges längsta undervattensgrotta har växt ytterligare

2009-03-28
Sveriges längsta undervattensgrotta har växt ytterligare
För tredje året i rad har en grupp speleologer och grottdykare begett sig upp på det jämtlänska fjället där vattnet från Bjurälven försvinner ner i underjorden. ..»

Norsk kapten i kapningsdrama

2009-03-26
Norsk kapten i kapningsdrama
Det Bahamas-registrerade men norskägda skeppet Bow Asir kapades 400 kilometer utanför Kismaayo, Somalia, i morse, enligt norska tidningen VG. De beväpnade ..»

Oxygene öppnar i Sydafrika!

2009-03-26
Oxygene öppnar i Sydafrika!
Som dykdestination erbjuder Sydafrika spännande upplevelser - mest berömd är kanske möjligheten att dyka med vithaj, i en skyddad bur naturligtvis. Dykare ..»
2009-03-22
Lastfartyg på grund i Öresund
På förmiddagen fanns ett danskt miljöfartyg intill det grundstötta fartyget, men någon olja hade då inte läckt ut. – Där fartyget ligger stör det inte ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »