Namn: Lösen:

Omkomne på "Emmy Haase" lokaliserad

Publicerad den 1 juni 2008  (Läst 3 955 gånger.)

Strax före lunch försvann den 35-årige mannen under en dykning vid vraket efter ångfartyget "Emmy Haase", som ligger på cirka 58 meters djup 24 kilometer öster om Segerstad på Ölands södra ostkust. De andra dykarna han var i sällskap med på specialfartyget "Stora M" först efter honom innan Sjöräddningen kontaktades.

Räddningsinsatsen avbröts dock vid fyratiden på lördagseftermiddagen, då man förlorat hoppet om att hitta honom vid liv. Då övergick det till ett polisiärt ärende och området spärrades av. Sedan dess har dock dykarna från "Stora M" observerat kroppen, men arbetet med att ta upp den ovan vatten återstår.

- I dag gör vi faktiskt inte så mycket. Vi överväger om vi på måndag ska gå ner med en av Kustbevakningens sjöugglor. Den beställningen gör vi under dagen, om inte "Stora M" bestämmer sig för att dyka igen i dag, säger Kalmarpolisens vakthavande befäl P-O Jansson till DN.se.

- Vi har påtalat riskerna med detta, men eftersom avspärrningarna kring området är borttagna finns det alltså en möjlighet för dem att dyka utan statens inblandning.

Källa: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=775325

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/dykolycka-utanfor-oland-263695/Relaterade artiklar
Död dykare bärgad av kamrater
Man saknad efter dykolycka på Öland

Taggar:  Dykolycka
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-05-31
Man saknad efter dykolycka på Öland
Vid lunchtid på lördagen fick Sjöräddningen in ett larm om att en dykare sedan drygt en halvtimme saknades utanför Ölands södra udde. Mannen var med ..»
2008-05-31
Saknade dykare utanför Råå camping återfunna oskadda
HELSINGBORG. Det var en tredje dykare i sällskapet, som råkade komma ifrån sina kamrater under vattnet och blev orolig. Han tog sig upp på land och efter ..»

Snabbväxande dykföretag

2008-05-29
Snabbväxande dykföretag
- Ja det där är en favorit. Frog Dyk har definierat en marknad mellan vanligt byggande och dykning. Inte minst i vår stad byggs det mycket i och under ..»

Dykkompressor exploderade

2008-05-28
Dykkompressor exploderade
"Inlinefyllning" av nitrox blir allt vanligare bland dykare och dykbutiker men förfarandet att förse kompressorn med syreberikad luft kan sluta illa. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »