Namn: Lösen:

Örike i Stilla Havet inför hajreservat

Publicerad den 29 september 2009  (Läst 2 957 gånger.)


Presidenten uppmanar också till ett förbud över hela världen mot att skära fenor av hajar till havs. Hajfenor köps för att användas bland annat i hajfenssoppa, som är en populär maträtt i Asien, och varje år dödas uppemot 100 miljoner hajar i världen.

– De här djuren slaktas och kan vara på randen till utrotning om vi inte gör något för att skydda dem, hävdar örikets president.

När hälften av världens hajar i haven riskerar utrotning är det ett förslag som kallas revolutionerande av naturvårdare. Genom att införa ett hajreservat leder lilla Palau den globala utvecklingen på detta område.

fortsättning.. http://www.dn.se/nyheter/varlden/orike-i-stilla-havet-infor-hajreservat-1.961312

källa: dn.seTaggar:  Hajar
Tomas Solver
Tomas Solver

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Oxygene på Utila

2009-09-26
Oxygene på Utila
PRESSRELEASE Utila erbjuder fantastisk dykning, med myllrande liv och oförstörda korallerrev. Dykare träffar ofta på mantor, delfiner och ibland även ..»

Ubåt från första världskriget funnen

2009-09-24
Ubåt från första världskriget funnen
Vraket ligger på drygt 100 m djup i svensk ekonomisk zon ca 30 nautiska mil nordost om Gotska Sandön. På morgonen torsdagen den tionde september avgår ..»

Lunds Dykarskola till salu

2009-09-23
Lunds Dykarskola till salu
Bakgrund - Dykterminalen i Lund, juridiskt namn Lunds Dykarskola AB. Dykskolan har drivits med god vinst under 15 års tid. Under hela 2009 har ansvarig ..»

Fenor ersätter propeller i ny sjörobot

2009-09-23
Fenor ersätter propeller i ny sjörobot
Det är vid universitetet i Bath i England som man vid det oceaniska laboratoriet tagit inspiration från fisken Black Ghost som lever i amazonas. Fisken ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »