Namn: Lösen:

På söndag dyker "Rena Mälaren" av Norrmälarstrand för ytterligare ett skräpdyk

Publicerad den 15 maj 2020  (Läst 1 420 gånger.)


På söndag planeras en större insats av frivilliga dykare så man ska göra en rensning av undervattensmiljön vid Norrmälarstrand i Stockholm. Idag är det över 50 volontärer såväl under som över vattenytan som regelbundet är med. Rena Mälaren utför minst en städning i veckan, ofta fler.

Projektets syfte är att få bort gifter från Mälaren/Östersjön samt att väcka opinion så att folk inte fortsätter att slänga sina sopor i vår vackra och ömtåliga vattenmiljö.

En av de senaste trenderna är dessvärre elskotrar som människor slänger i vattnet utan att tänka på hur farliga elfordonens batteriet är för miljön. Inte mindre än 270 elskotrar har man inom projektet plockat upp och utöver det så har man sedan starten bärgat 10 ton båtbatterier, 1 bil, 1 motorcykel och 25 ton av övriga sopor.

Är du intresserade av att följa arbetet lite närmare eller rent av engagera er som volontärer i projektet – gå gärna in på Instagram @renamälaren alternativt maila fredrik.johansson@framja.se


Vill du delta under söndagens dyk så är det samling kl 11 vid Stadshuset, Eldkvarns Café, Norrmälarstrand.
Har du lust att hänga på så kontakta:

Fredrik Johansson
072 50 468 50
fredrik.johansson@framja.seRelaterade artiklar
Erfarna dykare sökes till projekt Rena Mälaren

Taggar:  Skrotrensning Miljö
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

T-HOUSING H8ENERGY undervattenshus för GoPro Hero 8

2020-05-09
T-HOUSING H8ENERGY undervattenshus för GoPro Hero 8
Det som gör detta hus unikt är att det finns en rad häftiga tillbehör. GoPro och kallvatten vet många är en riktig batteridödare, det har man haft i åtanke ..»

Öppningen av det nya vrakmuseet i Stockholm skjuts upp

2020-04-27
Öppningen av det nya vrakmuseet i Stockholm skjuts upp
PRESSRELEASE Världen över har museer tvingats stänga på grund av den omfattande coronapandemin – däribland Vasamuseet, Sjöhistoriska museet, Marinmuseum ..»

Coronaviruset kan ge permanenta lungskador

2020-04-26
Coronaviruset kan ge permanenta lungskador
Ett forskarteam i Österrike, som studerat dykande personer som drabbats av Corona och tillfrisknat, har kunnat påvisa att trots att personerna varit friska ..»

SANTI släpper ny färg på torrdräkter

2020-04-21
SANTI släpper ny färg på torrdräkter
Den Polska torrdräktstillverkaren fortsätter att leverera moderiktiga och högpresterande torrdräkter. Lagom till våren kommer man med en uppdaterad variant. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »