Namn: Lösen:

Papua - bland paradisfåglar och djävulsrockor Årets Pandabok 2022!

Publicerad den 7 oktober 2021  (Läst 1 216 gånger.)

Foto: Magnus Lundgren och Staffan Widstrand
Foto: Magnus Lundgren och Staffan Widstrand

Med följande motivering kammade boken hem priset:

”Boken Papua presenterar bilder med sådan känsla och kvalitet att naturfotografi upphöjs till konst. Bokens unika kombination av naturskildringar både från land och hav gör detta till sällsynt rik läsning. Men boken berättar också om människorna i Papua, hur de lyckats bevara sin fantastiska biologiska mångfald. Här ser vi hur medvetet naturskydd kan öka naturens värde. Papua är därmed en bok som inte bara hänför – den inspirerar och väcker hopp, helt i WWFs anda.”

Boken skildrar Västpapuas tropiska marker och den magiska undervattensvärlden där vi möter vackra korellrev , valhajar, djävulsrockor och havssköldpaddor.

Författarna och fotograferna Magnus Lundgren och Staffan Widstrand har rest till Raja Ampat, Triton Bay och Cenderawasih för att fånga det unika i naturen. Med sina linser och kameror transporterar de oss läsare till en del av världen få av oss besökt, men många önskar se.
Färgerna är utsökta och kombinationen av stora som små djur från både land och hav inspirerar och motiverar. Ett testamente till hur naturskydd kan ge liv tillbaka till tidigare döende områden och att harmoni går att finna mellan människan och naturen.
Ett måste i varje naturälskares bibliotek.

Vi önskar Magnus och Staffan ett stort grattis till vinsten, det är högst välförtjänt!

ISBN 978-91-89021-50-1

Lite mer om Magnus Lundgren: www.magnuslundgren.com
Lite mer om Staffan Widstrand: www.staffanwidstrand.se
Köp boken: https://votumforlag.se/ eller https://www.wwf.se/
Till press-releasen: https://www.wild-wonders.com/p/wildwondersofpapuaTaggar:  UV-Foto Miljö Marinbiologi Hajar Dykplatser
Anneli Sara Banderby
Anneli Sara Banderby

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Sjöfartsverket hittar lastfartyg utanför Holmsund

2021-09-24
Sjöfartsverket hittar lastfartyg utanför Holmsund
Ett stort och hittills okänt fartygsvrak har hittats på havsbotten utanför Umeå. – Vi vet inte vad det här kan handla om, säger Carl-Johan Linde, presschef ..»

GUE Sweden, Rena Botten och Operation Spöknät vinnare av Naturbonusen 2021

2021-09-15
GUE Sweden, Rena Botten och Operation Spöknät vinnare av Naturbonusen 2021
Naturkompaniet skänker varje år pengar till olika svenska organisationers natur- och miljövårdsprojekt med fokus på en välmående natur. Under 2021 så ..»

Skytteren töms på olja

2021-08-23
Skytteren töms på olja
Skytteren, som tidigare skrivits om på Dykarna.nu, ligger på 74 meters djup, och har legat där i nästan 80 år. Hon har undersökts vid flera omgångar, ..»
2021-08-05
Dykare omkom efter dykolycka utanför Nynäshamn
Det var kring 15.00 torsdag som polisen larmades om en dykolycka utanför nynäshamn. En ambulanshelikopter skickades till platsen som sedan förde den ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »