Namn: Lösen:

Peter Swartling ny VD för Poseidon

Publicerad den 13 juli 2011  (Läst 12 521 gånger.)

Peter Swartling

PRESSRELEASE
Poseidons företagsledning har sedan fjärde kvartalet 2010 tillsammans med styrelsen utformat en offensiv affärsplan och genomfört en kapitalanskaffning på 38 Mkr med målet att etablera företagets nya andningsutrustning av rebreather typ som standard för sportdykare. Peter Swartling har vid sidan av Stefan Fransson och Philip Diklev haft en central roll i detta arbete.

Affärsplanens första fas, att omstrukturera bolaget och införa en ny organisation, har framgångsrikt slutförts. Bolaget går nu in i nästa fas med starkt marknadsfokus vilket ställer andra krav på ledningsarbetet.

– Mitt fokus är att hela Poseidon ska jobba som ett team för att vi ska lyckas utvidga vår position från det mest innovativa dykföretaget till att också vara det som når störst framgång på marknaden, säger Peter Swartling, nytillträdd VD för Poseidon.

Poseidon leder den banbrytande utvecklingen av andningsutrustning som just nu pågår i dykarvärlden. Företaget lanserade i slutet av 2010 sin helautomatiska rebreather, Poseidon Discovery, för sportdykare. Poseidon Discovery erbjuder tre gånger så lång dyktid som vanlig dykutrustning, den är lättare, säkrare och stör inte heller det marina livet. Det är den första rebreather som någonsin godkänts för kurser i sportdykning. Både PADI och SSI erbjuder privatpersoner att ta dykcertifikat på Poseidon Discovery.

Stefan Fransson kommer i sin nya roll att fokusera på företagsgruppens vidare finansiering. Philip Diklev, som även är styrelseledamot i Poseidon AB, behåller sin centrala roll i frågor som rör strategi och varumärken.Taggar:  Poseidon
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Amerikan skall söka efter Osamas lik

2011-07-12
Amerikan skall söka efter Osamas lik
Bill Warren är en amerikansk skattletare och bärgare som under juli skall göra en två veckors sökexpedition för att försöka finna liket efter Osama bin ..»

Ny sport inom fridykning

2011-07-11
Ny sport inom fridykning
Inom fridykningen så har en ny sport växt fram där deltagarna med en scooter mellan benen tar sig fram längs en hinderbana bestående av ramar under vattnet. Sporten ..»

Nya ägare på Waterhouse

2011-07-10
Nya ägare på Waterhouse
Efter att ha startat och drivit det framgångsrika dykcentret Waterhouse i Stockholm under 15 år, så har den för många välkända Stefan Rzihacek nu släppt ..»

Nytt vrak i Vättern

2011-07-09
Nytt vrak i Vättern
Projektet att sänka Elsa af Lidingö har drivits en tid av den lokala dykarklubben DK Octopus i Motala och startade med att ägaren till ett fartyg som ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »