Namn: Lösen:

Plundring hotar tusentals vrak

Publicerad den 15 december 2002 

Plundringen av vrak utanför Sveriges kuster har ökat kraftig på senare år. Framförallt sker vandaliseringen på skepp i södra Sverige.
I ett gemensamt upprop till regeringen manar tio professorer från Lund i söder till Umeå i norr om en lagändring. Även representanter från Kungliga tekniska högskolan, Skärgårdsstiftelsen, Sjöförsvaret och Sveriges redarförening har skrivit under. Det handlar om att vraken utanför våra kuster systematiskt berövas värdefulla fynd och utrustning. Allt från skeppsklockan till fartygsdetaljer och köksföremål stjäls och numera är de flesta fartyg som sjunkit på dykbart djup vandaliserade.

Läs vidare på SVD:
http://www.svd.se/dynamiskt/Inrikes/did_3761176.asp

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/skydd-av-yngre-vrak-51411/

Källa: SVDMicke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2002-12-01
Lyckad pubkväll på Pelé i Stockholm
Då var det dags för dykarna.nu´s tredje pubkväll. Utanför Restaurang Pele på Upplandsgatan i Stockholm stod dykflaggan som ett sträck i den kalla novemberblåsten. ..»
2002-11-28
Sudan – världsklassdykning på "nära" håll.
Ofta hör man dykare klaga på att det är för mycket folk i Röda Havet. Då har de aldrig dykt i Sudan. Förutom att det är glest mellan dykbåtarna, så ..»
2002-11-21
Nytt center i Stockholm för teknisk dykning
I ett brev till sina medlemmar informerar Oceanic att den nuvarande verksamheten på Vanadisplan kommer att flyttas till Södra agnegatan. I de gamla ..»
2002-11-18
Poseidon släpper ny helmask
"Atmosphere" är namnet på Poseidons nya helmask. Nedan följer poseidons pressrelease. Diving in your very own Atmosphere The Poseidon Atmosphere ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »