Namn: Lösen:

Poseidon Dicovery får CE-märkning

Publicerad den 28 maj 2009  (Läst 3 280 gånger.)


PRESSRELEASE

CE-märket är ett av världens strängaste säkerhetscertifieringar. Det betyder att tillverkaren eller importören lovar att varan uppfyller de säkerhetskrav som EU ställer för den specifika produktgruppen.

Poseidon Discovery har redan rönt stor uppmärksamhet bland världens sportdykare. Genom att återanvända utandningsluften förlänger den nya tekniken dyktiden från 40 minuter till flera timmar. Utrustningen är helt sluten och släpper inte från sig några bubblor, vilket ökar naturupplevelsen. En annan fördel är att Poseidon Discovery väger hälften så mycket som traditionell andningssystem.

CE-märkningen är den certifiering företagsledningen väntat på för att kunna satsa över hela världen. Poseidon Discovery lanseras nu i 60 länder i USA, Europa och Asien.

– Jag vågar påstå att Poseidon Discovery är en teknisk innovation som kommer att revolutionera sportdykningen, säger Kurt Sjöblom, VD Poseidon Diving Group.


För ytterligare information vänligen kontakta

Kurt Sjöblom, VD Poseidon Diving Group, +4670634 05 52, kurt.sjoblom@poseidon.com
Ronny Larsson, VD Poseidon Diving Systems, +4670935 94 22, ronny.larsson@poseidon.comRelaterade artiklar
Poseidon-RB i tidningen Ny Teknik
Rebreather för sportdykare får internationell utmärkelse
Poseidon satsar på ny Rebreather

Taggar:  Rebreather Poseidon
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

National Geographic filmare omkom på HMHS Britannic

2009-05-24
National Geographic filmare omkom på HMHS Britannic
En 37-årig undervattensfilmare från National Geographic har omkomit under dykningar på Titanics systerfartyg, HMHS Britannic. Dykaren ingick i ett dykarlag ..»

Google Earth med AIS som visar var fartygen finns

2009-05-19
Google Earth med AIS som visar var fartygen finns
Den som vill följa ett visst fartygs färd kan nu använda Google Earth för att göra det. Via en nedladdningsbar fil visas såväl aktuell position som färdväg ..»

Nya produkter värmer frusna dykare

2009-05-18
Nya produkter värmer frusna dykare
PRESSRELEASE En grupp dykinstruktörer har under vårens kalla utedyk testat Hotsuits uppladdningsbara värmebälte. -"Vissa helger har vi gjort 8-10 kursdyk ..»
2009-05-18
Maersk vill pumpa olja i Göteborgs skärgård
Det handlar om att pumpa över rysk olja från mindre fartyg till supertankers i 360.000-tonsklassen, en hantering som Maersk idag gör utanför Skagen på ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »