Namn: Lösen:

Rebreather för sportdykare får internationell utmärkelse

Publicerad den 13 november 2008  (Läst 3 885 gånger.)

PRESSRELEASE
- Vi är mycket stolta över att dyksporten fått detta pris. Jag är övertygad att rebreatherdykning för sportdykare kommer att få genomslag över hela världen. Det finns ingen anledning att dyka med en öppen utrustning som bubblar och skrämmer naturlivet när man kan glida fram helt ljudlöst upp till sex timmar under vattnet. Sportdykaren går från att vara en besökare till att bli en del av livet under vattnet säger Kurt Sjöblom, VD på Poseidon.

Varje år granskar Popular Science tusentals produkter för att finna de som för utvecklingen framåt och medför banbrytande förändringar för användarna.

- For 20 years, Popular Science’s Best of What''s New awards honor the innovations that a make positive impact on life today and change our views of the future, säger Mark Jannot, chefredaktör Popular Science.

Poseidon Discovery är resultatet av 25 års forskning och utveckling. Den första prototypen Mark I vägde över 100 kg och det var mycket komplicerad att sköta. Utvecklingen av Poseidon Discovery är ett svensk-amerikanskt samarbete där Dr Bill Stone, Dr Richard Pyle och Nigel Jones har lett utvecklingsarbetet tillsammans med Jonas Brandt och Jörgen Sahibzada från Poseidon.

Dagens rebreathers på marknaden är tunga och relativt komplicerade att dyka med, inget för sportdykaren.

- Varför ska bara tekniska och professionella dykare få förmånen att dyka med Rebreathers? Vi ville ta fram en Rebretaher som alla kunde dyka med, från tonårstjejer till äldre dykare. Den skulle vara lätt, säker och mycket enkel att dyka med. Poseidon Discovery uppfyller alla dessa krav, säger Dr. Bill Stone som utvecklat rebreathers under 25 år.


För ytterligare information vänligen kontakta
Mats Lennartson, presskontakt, +46707902468, mats.lennartson@poseidon.se
Jonas Brandt, technical manager, +46705125009, jonas@poseidon.se
Kurt Sjöblom, VD, +46706340552, kurt.sjoblom@poseidon.se

Om Popular Science
Popular Science grundades 1872 och är världens största populärvetenskapliga tidskrift med en upplaga på 1,3 miljoner och 6,8 miljoner läsare varje månad. Popular Science rapporterar om beröringspunkterna mellan vetenskap och det dagliga livet med ett fokus på vad som är nytt och betydelsefullt. Popular Science ges ut av Bonnier Active Media, ett dotterbolag inom Bonniersfären.

Om Poseidon Diving Systems AB
Poseidon grundades av dykare, för dykare. När Ingvar Elfström lanserade världens första enkelslangsregulator 1958 blev den en omedelbar sensation. 2002 köptes Poseidon av Kurt Sjöblom. Företaget har idag 20 anställda och drygt 2000 återförsäljare över hela världen. Huvudkontor och tillverkning ligger i Göteborg. www.poseidon.seRelaterade artiklar
Poseidon Mk VI Discovery rebreather premiärvisas på DEMA
Poseidon satsar på ny Rebreather

Taggar:  Utmärkelser Rebreather Poseidon
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-11-12
Fritidsdykare fann kropp i vattnet i Nacka
Båtar från polis och räddningstjänst skickades till platsen vid Danmarks Holme utanför Saltsö Boo och tog upp kroppen, som har legat en längre tid. Läs ..»
2008-11-11
Uråldriga svenska korallrev skövlas
Brattenrevet är helt oskyddat. Här lever ögonkorallrev och unika hornkoraller i raviner på havsbotten. I dag bottentrålar svenska och danska yrkesfiskare ..»
2008-11-11
Många olyckor under dykutbildning
Trots förbättrad utrustning omkommer i snitt fyra personer i dykolyckor varje år. Den mest uppmärksammade olyckan inträffade i juni i år när jazzmusikern ..»
2008-11-09
Nya vapen mot vrakplundrare
Utrustningen ska programmeras att larma myndigheter på land via en satellitsändare i en ytboj. Larmet går om propellerljud närmar sig och plötsligt upphör ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »