Namn: Lösen:

Poseidon har fått nya ägare

Publicerad den 7 mars 2011  (Läst 5 521 gånger.)

Finn Johnsson
Finn Johnsson

PRESSRELEASE

Det svenska dykutrustningsföretaget Poseidon med säte i Göteborg har fått nya ägare. Det är ett konsortium av svenska investerare som nu med ökad kraft ska lansera Poseidons produkter internationellt. Bland de nya ägarna finns Finn Johnsson, tidigare styrelseordförande för AB Volvo och Stefan Fransson tidigare Mölnlycke Health Care.

– Vi förutser en mycket mycket snabb omsättningsökning för Poseidon, säger Finn Johnsson, styrelseordförande för Poseidon. Detta är den största tekniska utveckling av dykbranschen på 40 år, så potentialen är enorm.

Med världens första slutna andningssystem för sportdykare, har det svenska dykföretaget Poseidon rönt stor uppmärksamhet världen över. Bland har uppfinningen tilldelats utmärkelsen ”Best of What’s New Award” av Popular Science, en av världens största populärvetenskapliga tidskrifter.Globalt paradigmskifte i dykbranschen
Poseidons så kallade rebreather, förlänger dyktiden från 40 minuter till flera timmar. Dessutom förhöjs naturupplevelsen eftersom utrustningen är helt tyst och inte släpper ut några luftbubblor. Genom att återanvända utandningsluft och andas in samma luft igen går sportdykaren från besökare till att bli en del av livet under vattnet. Nu väljer även världens två största dykorganisationer PADI och SSI att starta utbildning på utrustningen.

– Att återanvända luft är inte helt nytt. Men Poseidons rebreather väckte den internationella dykbranschen, säger Stefan Fransson, Poseidon:s nya VD. Jag vågar påstå att ingen annan utrustning kan mäta sig med Poseidons när det gäller att ge sportdykaren en oförglömlig naturupplevelse.

Poseidon grundades för 52 år sedan. Bolaget har ett mycket gott renommé i dykarkretsar tack vare sina högkvalitativa produkter. Utrustningen har kallats för alltifrån ”dykningens Hasselbladskamera” till ”dyksportens Rolex”.
Nyemission
Under 2009-2010 lanseras utrustningen i 60 länder i USA, Europa och Asien. Men med de nya ägarna ska betydligt större kraft att läggas på en världsomspännande marknadssatsning. Samtidigt ska bolaget behålla sin svenska identitet. Nu gör Poseidon Diving Group AB en nyemission motsvarande 93 miljoner kronor. Emissionen vänder sig till investerare i Sverige och övriga EU.För ytterligare information kontakta:
Mats Lennartson, presskontakt
Telefon: 070-790 24 68
E-post: mats.lennartson@poseidon.comDenna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Poseidon
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2011-03-07
Pompes försök till längsta sim under is
Annelie är redan världsmästare i fridykning (126 meter) och i går försökte hon simma 111 meter under isen utanför Bokenäs i Uddevalla. - Det gick bra ..»
2011-03-04
Vac from the Sea - Ny utställning på Sjöhistoriska
Världshaven – från Stockholms skärgård till Stilla havets väldiga vatten – är fulla av plastskräp. Samtidigt råder brist på återvunnen plast på land. Sjöhistoriska ..»
2011-03-03
Försvaret vill inte undersöka ubåts-vrak
Det trots att bland andra förre överbefälhavaren Bengt Gustafsson tror att ubåten skulle kunna bringa mer klarhet i vad den svenska militären faktiskt ..»

Martin Örnroth slutar på DYK

2011-03-03
Martin Örnroth slutar på DYK
Så här skriver Martin själv om sin avgång: "Eftersom uppgifterna så smått ändå börjat sippra ut så vill jag gå ut och meddela att jag från och med ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »