Namn: Lösen:

Pressrelease om Waterhouse konkurs

Publicerad den 27 november 2013  (Läst 4 087 gånger.)


PRESSRELEASE

Styrelsen för Waterhouse Dyk & Fritid AB (WH) valde att sätta företaget i konkurs per den 19 november 2013.

Köpet av WH finansierades till största delen av lån från delägare och till mindre del av förvärvslån från bank. Banken satte som villkor att dessa förvärvslån skulle amorteras i hög takt vilket under de senaste åren har belastat likviditeten hårt i WH.

Upprepade försök att hitta en annan lösning har tyvärr avvisats av banken.

Detta är naturligtvis ett hårt slag för kunder, leverantörer, anställda och ägare men styrelsen har valt att göra detta i ett läge där vi tror att skadan blir så liten som möjligt för alla inblandade.

Personligen beklagar jag att jag inte lyckades lösa den situation som företaget befann sig i när jag tog över som VD 2011 samtidigt som jag känner tacksamhet till alla som på något sätt hjälpt till. Med gemensamma insatser från personal och instruktörer har vi under de senaste två åren certifierat över 1100 dykare och gett service till många nöjda kunder.

De problem som konkursen skapar för kunder och leverantörer försöker vi lösa i varje enskilt fall. Generellt gäller följande:
- Varor, utbildning & uthyrning – För kunder som betalat i förskott, kan vi bara hänvisa till konkursförvaltaren. Detta gäller varor, utbildningar och uthyrning. Alla pågående kurser kommer att avslutas. Vi arbetar på en lösning för de som betalat hela eller delar av kommande kurser.
- Service som är betald i förväg men inte utförd – Service som vi gör själva, kommer att utföras utan extra kostnad för kunden. Service där vi använder Oceanic Tech som underleverantör kommer att slutföras utan extra kostnad för kunden. Detta innefattar i princip all service på regulatorer, flaskor och västar. Ett stort tack till Oceanic Tech.
- För medlemmar förhandlar vi om det går att överföra kvarvarande tid till annat dyksällskap.
- Presentkort – Presentkort gäller inte längre som betalmedel och fordran på återbetalning ställs till konkursförvaltaren.

Det finns många förlorare i konkursen och jag ringaktar ingen förlust. I pengar räknat så är det nuvarande ägare och banken som förlorat mest, över 90% av förlusten.

Frågor rörande konkursen hänvisas till konkursförvaltaren, Mikael Klerbro på Lindskog Malmström Advokatbyrå, mikael.klerbro@lmlaw.se som har övergripande ansvar för alla beslut som fattas i konkursboet.

Micael Blume, före detta VD i Waterhouse Dyk & Fritid ABRelaterade artiklar
Waterhouse i konkurs

Taggar: Konkurser Dykcenter
Av: Pär Ahlgren
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2013-11-27
Dykare eftersökta i mordutredning
I juni i år försvann en 64-årig Göteborgare, efter att tidigare i år ha släppts ut från fängelse för ett mord på sin hustru 2006. Kroppen är nu återfunnen ..»

Vrak i Narvik avslöjat efter 10 år

2013-11-27
Vrak i Narvik avslöjat efter 10 år
I Juni 2003 hittade två dykare vraket efter en motorbåt i Narvik. Upptäckten har sedan dess hållits hemlig i på grund av rädsla för vrakplundring. Dykarna ..»

Waterhouse i konkurs

2013-11-25
Waterhouse i konkurs
Ett av Stockholms mer välkända dykcenter har försatts i konkurs, och Waterhouse blir därmed det senaste offeret för trenden med nedlagda dykcenter. Företaget ..»

Erik Rådström årets vrakfotograf

2013-11-25
Erik Rådström årets vrakfotograf
Under den fjärde upplagan av vrakfotoseminariet som i år hölls lördag 16:e november i Stockholm avgjordes också den uv-fototävling som ingår i konceptet. I ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »