Namn: Lösen:

Postkodlotteriet stödjer världens hav

Publicerad den 4 maj 2010  (Läst 2 499 gånger.)


PostkodLotteriet skänker 7 miljoner euro till Greenpeace, WWF och MSC för att stärka deras möjligheter att hjälpa haven. Samtidigt är Project Oceans en satsning för att öka medvetenheten om vilka problem havet står inför och hur vi som individer kan hjälpa havet. I en enkätundersökning vi gjort genom Sifo kan man se att 4 av 5 svenskar anser att haven mår dåligt men bara 1 av 4 vet vad de själva kan göra för att hjälpa det, det finns med andra ord ett behov av initiativ som lyfter fram det.

För att hjälpa till att sprida budskapet om havets situation och vad vi kan göra har vi dragit igång en tävling där man bland annat kan vinna en ekodykresa till Marsa Shagra i Egypten. Tävlingen går ut på att man ser en film och sedan bjuder in sina vänner att se den, personen med flest vänner vinner tävlingen. Det finns flera vinstkategorier och bland de andra priserna finns bland annat surfweekend i Portugal mm.

Mer info:
http://www.projectoceans.comTaggar:  Miljö
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Två polska dykare omkomna och en skadad i Norge

2010-05-03
Två polska dykare omkomna och en skadad i Norge
De tre var med i en polsk turistgrupp som är på semester i Bu i Jøssingfjorden och alla ska vara polacker meddelar Dagbladet och flera lokala medier. De ..»

Tusen år gammal skatt hittad i vrak

2010-05-03
Tusen år gammal skatt hittad i vrak
En indonesisk fiskare hittade ett vrak fyllt med dyrbarheter 2004. Det 1000 år gamla skeppet låg i havet, norr om Cireborn vid Javas västra kust. Djuphavsdykarna ..»

Asfaltsvulkaner i havet

2010-05-02
Asfaltsvulkaner i havet
Det var för 2007 som man började undersöka dessa undervattens vulkaner genom dykningar med miniubåten Alvin. Det har nu visat sig att vulkanerna är 30-40 ..»

Jättevindturbiner i Nordsjön

2010-05-02
Jättevindturbiner i Nordsjön
Nu är de första jätteturbinerna i den tyska delen av vindkraftparken Alpha Ventus på plats vid Borkum Riff 4 mil utanför ön Borkum på plats. De är nu ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »