Namn: Lösen:

Regalskeppet Svärdets upptäckare kan polisanmälas

Publicerad den 18 november 2011  (Läst 3 860 gånger.)

Vraket efter regalskeppet Svärdet ska ha hittats samtidigt som Richard Lundgren på Ocean Discovery fann vraket efter Mars. Det var uppgifter som lämnades på den presskonferens som hölls på Södertörns Högskola om de båda sensationella fynden.
Carl Douglas som ledde dykteamet som hittade Svärdet har förklarat att vrakets position hålls hemligt eftersom det än så länge saknas sätt att skydda det på. Det är just det som strider mot lagen.

– Det finns misstanke om fornminnesbrott. Riksdagen har bestämt att fynd ska anmälas så fort de görs. Det spelar ingen roll att fyndet ligger på internationellt vatten. Eftersom det är ett svenskt fartyg så tillfaller det staten, säger Catharina Sojde.

Läs artikeln i sin helhet:
http://www.ostran.se/nyheter/oeland/regalskeppet_svaerdets_upptaeckare_polisanmaelsDenna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Upphittarna av Svärdet går till motangrepp mot Riksantikvarieämbetet
Örlogsfartyget Svärdet funnet

Taggar:  Svärdet Juridik
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Örlogsfartyget Svärdet funnet

2011-11-16
Örlogsfartyget Svärdet funnet
Det går bra för svenska vrakletare nu. Tidigare under hösten återfann "Mars" och nu talar mycket för att regalskeppet Svärdet har hittats utanför sydöstra ..»
2011-11-13
Diversnight 2011 avslutad
Efter att arrangörerna räknat ihop deltagarantalet så meddelas att man trots ett väldigt högt deltagande inte riktigt når upp till rekordåret 2009 då ..»
2011-11-06
Dykolycka med dödlig utgång i Sisjön, Mölndal
Mannen dök i Sisjön tillsammans med sin 30-årige son när han plötsligt försvann i vattnet. Räddningstjänst och polis kallades till platsen och efter att ..»

Åtta dagar under vattnet

2011-11-03
Åtta dagar under vattnet
I 192 timmar, 19 minuter och 18 sekunder höll han sig under vattenytan i ett tre meter stort akvarium. Efter de åtta dagarna klev Cem upp ur akvariumet ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »