Namn: Lösen:

Rekordstort flytande solkraftverk

Publicerad den 3 september 2014  (Läst 1 579 gånger.)


Det japanska företaget Kyocera planerar en rekordstor solcellsanläggning på vatten.

Tekniken kallas Hydrelio och kommer från det franska företaget franska Ciel & Terre. Hydrelio består av flytande solcellselement som är avsedda att användas på insjöar, vattenreservoarer och industridammar. Man planerar nu en stor anläggning på två sjöar vid staden Kato i prefekturatet Hyogo. Totalt planeras anläggningen att leverera 2,9 MegaWatt (MW) och stå klart 2015. Den största anläggningen skall leverera 1,7 MW, vilket blir världens största flytande solkraftanläggning.

Tillverkaren Ciel & Terre marknadsför Hydrelio som ett "acceptabelt ekologiskt alternativ", när man har brist på markyta att sätta solceller på. Man påtalar även att solceller på en sjöyta kan minska avdunstningen med upp till 30%. Hur det påverkar djur- och växtliv under vatten framgår inte.

Läs mer:
http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/solenergi/article3844459.ece
http://www.pv-tech.org/news/kyocera_sees_floating_pv_as_solution_to_japan_land_shortages
http://www.tumotech.com/2014/09/02/cleantech-revolution-gains-pace-as-kyocera-aims-to-build-worlds-largest-floating-solar-plant/Taggar:  Teknik Miljö
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

DykPuben 27 september

2014-09-01
DykPuben 27 september
Meningen är att dykare skall träffas och ha trevligt och mingla. De arrangerande företagen betalar ingenting, utan försöker med sina nätverk att se till ..»

Ny videolampa - Dragonsub Megalitium VIDEO 2

2014-08-27
Ny videolampa - Dragonsub Megalitium VIDEO 2
PRESSRELEASE Den nyaste suveränt kompakta video- och fotobelysningen. En förbättring av ljusbilden jämfört med föregångaren Megalitium Videocompact. ..»

Den mystiska fiskdöden sprider sig

2014-08-19
Den mystiska fiskdöden sprider sig
Det uppdagades nyligen på dykarna.nu att död fisk har upptäckts och insamlats i Skåne Samma fenomen upptäcktes i massiv skala utanför Öland. Nu har detta ..»

Länstyrelsen ber dykare vara uppmärksamma på död fisk

2014-08-15
Länstyrelsen ber dykare vara uppmärksamma på död fisk
Prov har samlats in (även om det var i mycket dåligt skick) för analys. Vi vore tacksamma för om ni sprider bland de som dyker längs våra kuster att vi ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »