Namn: Lösen:

Resor till Egypten - ändrad avrådan

Publicerad den 30 september 2013  (Läst 2 493 gånger.)


Utrikesdepartementet har upphävt avrådan från att resa till Egypten.

Under en längre tid har några länder, däribland Sverige, avrått från att resa till Egypten, medan andra länder har fortsatt att resa till semesterorterna vid Röda Havet. Utrikesdepartementets avrådan från att resa har inneburit att alla resebolag tagit hem sina resenärer och ställt in turerna under resten av året. Det har fortfarande gått att resa till Egypten, men det har då skett på egen risk och exempelvis gäller inga försäkringar vid resor mot Utrikesdepartementets rekommendationer.

Nu har rekommendationerna ändrats sedan 25/9 och man avråder inte längre från resor till turistorterna vid Röda Havet och södra Sinai, men avråder från resor till övriga delar av landet, dock med undantag för transit via Kairos flygplats.

http://www.regeringen.se/sb/d/3436/a/224851
"Resor till Egypten - ändrad avrådan
Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till norra Sinai. Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor till övriga Egypten med undantag för turistorterna vid Röda havskusten samt transit genom Cairo International Airport.
Avrådan gäller tills vidare.
"Taggar:  Röda havet Dykresor
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Filmen

2013-09-23
Filmen "Hummerfiske Bohuslän"
Hummerfisket engagerar mängder av människor och det är mer folk i skärgården vid hummerfiskepremiären än under midsommar. I filmen möter du fritidsfiskare, ..»

Svensk undervattensfilm prisbelönt

2013-09-10
Svensk undervattensfilm prisbelönt
Filmen är gjord till svenska artisten Christine Owmans låt med samma namn och blev utnämnd till Runner Up som Best Experimental Project. Hela filmen ..»

Film om Bjurälven visas på Cosmonova

2013-09-10
Film om Bjurälven visas på Cosmonova
Filmen visas exklusivt på Cosmonova under Geologins Dag lördagen den 14 september, kl 13 och kl 15. Visningarna introduceras av Kurt Skoog, filmare ..»

Ny teknik i ny dykdator

2013-09-04
Ny teknik i ny dykdator
Med Liquivision Lynx kommer det en ny trådlösteknik för dykdatorer, den nya tekniken möjliggör att sända mer data och har mycket längre räckvidd. Med ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »