Namn: Lösen:

Robotfisk tillverkad på MIT

Publicerad den 7 september 2009  (Läst 1 820 gånger.)

Robotuna från MIT
Robotuna från MIT

Den första Robotuna var 40 cm lång och hade 300 rörliga delar och 6 motorer, den senaste modellen är betydligt mer avancerad och rör sig mer fisklikt, men har bara 1 motor och 10 andra komponenter. Den senaste versionen finns dock i 2 olika modeller, den ena simmar som laxöring, den andra som tonfisk.
Roboten lider dock fortfarande av en relativt låg hastighet, den klarar bara en kroppslängd per sekund, vilket är att jämföra med fiskars 10 kroppslängder per sekund, dessutom så har man fortfarande inte kunna kapa kabeln till elförsörjningen.

Läs mer på Ny Teknik:
http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article626294.eceTaggar:  Uppfinningar
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Ett myllrande liv under ytan

2009-09-05
Ett myllrande liv under ytan
På onsdag i nästa vecka invigs Kosterhavets nationalpark och den i Norge angränsande Ytre Hvaler nasjonalpark. Skyddet av Kosterhavet utgör en milstolpe ..»
2009-09-02
Kopparlast hittat i vrak
Enligt Jan Öijeberg, marinarkeolog på Malmö museer, har "kopparvraket" varit känt i sportdykarkretsar under nära 15 års tid. Men några arkeologiska undersökningar ..»

Mundogas bärgas ej

2009-09-02
Mundogas bärgas ej
Vraket efter Mundogas, lastat med 2 000 ton flytande ammoniak, ligger på 60 meters djup mellan Gräsö och Grundkallen i Ålands hav. De senaste åren har ..»

Ögonkoraller har planterats ut på ett rev i blivande nationalparken Kosterhavet

2009-09-02
Ögonkoraller har planterats ut på ett rev i blivande nationalparken Kosterhavet
– Ett sätt att snabba på en återhämtning som annars kan ta hundratals år, säger Tomas Lundälv, marinbiolog på Tjärnö och bosatt utanför Grebbestad. Försöket ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »