Namn: Lösen:

Saknade dykare utanför Råå camping återfunna oskadda

Publicerad den 31 maj 2008  (Läst 2 114 gånger.)

HELSINGBORG. Det var en tredje dykare i sällskapet, som råkade komma ifrån sina kamrater under vattnet och blev orolig. Han tog sig upp på land och efter närmare en timmes väntan befarade han det värsta, och larmade räddningstjänsten.

Pådraget var stort efter de saknade dykarna. Förutom räddningstjänsten deltog sjöräddningssällskapet på Råå, kustbevakningen, en lotsbåt samt en helikopter. Och den massiva insatsen lockade även många nyfikna solbadare till strandvallen. En halvtimme senare blåstes insatsen av, efter att båda dykarna letat sig upp till ytan, oskadda, och utan att förstå vad all uppståndelse berodde på.

— De förstod inte varför deras kamrat var bekymrad. De följde heller inte med in till land, utan stannade kvar för att fortsätta dyka, säger Lennart Nilsson, stabsbrandmästare hos räddningstjänsten i Helsingborg.

Text och källa: http://hd.se/helsingborg/2008/05/30/tvaa-dykare-saknade-utanfoer-raaaa/

Diskutera: https://www.dykarna.nu/forum/response.asp?id=263659&main_Id=263659&catId=0Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Snabbväxande dykföretag

2008-05-29
Snabbväxande dykföretag
- Ja det där är en favorit. Frog Dyk har definierat en marknad mellan vanligt byggande och dykning. Inte minst i vår stad byggs det mycket i och under ..»

Dykkompressor exploderade

2008-05-28
Dykkompressor exploderade
"Inlinefyllning" av nitrox blir allt vanligare bland dykare och dykbutiker men förfarandet att förse kompressorn med syreberikad luft kan sluta illa. ..»
2008-05-27
Danska dykare i olycka utanför Utlängan
Kvinnan uppges vara svårt medtagen och det kommer fradga ur munnen. Den andra dykaren visar inga symtom. De flygs med räddningshelikopter till tryckkammare ..»

Pentax W60, kameran för blöta äventyr

2008-05-26
Pentax W60, kameran för blöta äventyr
Djupt, men inte så djupt. Olympus Mju 1030SW klarar av dyk ner till tio meter. Pentax nya W60 klarar fyra meter. Det är en meter djupare än föregångaren ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »