Namn: Lösen:

Såna djur finns - marin utställning

Publicerad den 20 februari 2017  (Läst 2 245 gånger.)

Såna djur finns
Såna djur finns

Någon liknande utställning har inte tidigare visats i Sverige. Ambitionen är att visa marina djur som utmärker sig särskilt genom form, färg, beteende eller farlighet och som det inte är var och en förunnat att själv få uppleva.
Utställningen utgörs av 60 bilder som tagits av 17 fotografer såväl i nordliga kalla vatten som i varma tropiska hav. Varje bild är försedd med en kunskapsberikande text på svenska och engelska. Utställningen visas på NHM till den 27 augusti.

Vernissage för utställningen äger rum torsdagen den 23/2 och direkt därefter berättar Fredrik Ehrenström vad som krävs av både fotograf och utrustning vid fotografering i vatten. Under våren kommer medlemmar i SfU vid ytterligare två tillfällen att hålla föredrag om och visa bilder från dykning i Smaragdhavet (30/3) och dykning i Indonesiens artrika vatten (27/4).

SfU hälsar alla intresserade varmt välkomnaTaggar:  UV-Foto Utställning Marinbiologi
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Badewanne Dive Team tävlar om Naturkompaniets miljöpris

2017-02-15
Badewanne Dive Team tävlar om Naturkompaniets miljöpris
"Naturbonusen" är friluftsföretaget Naturkompaniets donationsprogram där man stöttar olika miljöprojekt och inför 2017 kommer man nu att dela ut över ..»

Anders Nyberg, en av segrarna i World ShootOut

2017-01-30
Anders Nyberg, en av segrarna i World ShootOut
Tävlingen pågick mellan 1 januari till den 1 november 2016, dvs. bilderna fick endast vara tagna under denna period. Deltagarna måste fotografera i RAW ..»

Vrakfotoseminarium lör 4/2

2017-01-28
Vrakfotoseminarium lör 4/2
För sjunde gången arrangeras vrakfotoseminariet, en årlig träffpunkt för personer intresserade av undervattensfotografi med vrak som motiv. Tillställningen ..»

HEAT-O - Nytt dykvärmesystem på Kickstarter

2017-01-18
HEAT-O - Nytt dykvärmesystem på Kickstarter
Är du en av de dykare som lider av kylan under frostiga dyk? Då kanske denna nya uppfinning kan vara någonting för dig. HEAT-O är en ny typ av bärbart ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »