Namn: Lösen:

Satsning på dykare blev en succé för Hotell Lysekil

Publicerad den 22 mars 2021  (Läst 4 706 gånger.)

Hotell Lysekil
Hotell Lysekil

I februari förra året lanserade Hotell Lysekil sin satsning på dykare genom att anpassa utrymmen och faciliteter för dykares ändamål och behov. Drygt ett år senare kan man konstatera att satsningen varit en framgång.
- Över 500 dykare har besökt oss under året, Berättar Peter Sundström som är initiativtagare till satsningen.

Utökad satsning och service
Tack vare tillströmningen väljer nu Hotell Lysekil att utöka faciliteterna för dykare ytterligare. Peter fortsätter: Nytt för i år är samarbetet med dykbåten Svärdet som kommer att köra utfärder till bland annat djupare vrak som ligger lite längre ut. Det gör att vi kan täcka in önskemålen från fler av våra gäster, allt från de som vill låna en skrinda och dyka på husrevet Släggö som ligger på promenadavstånd, till de som vill göra avancerade djupdyk.

För instruktörer och klubbar som vill förlägga utbildning och finns nu en helhetslösning. Vi har köpt in en kompressor, booster och det finns även syrgas att fylla direkt på hotellet och våra utrymmen är helt anpassade för att dykare ska kunna hänga upp sin utrustning och mecka på bästa sätt. En rad utbildare nyttjar redan våra faciliteter och det genomförs allt från grund- till rebreather-kurser på hotellet. Poseidon Academy, som huserar i samma lokaler, kör utbildningar och kurser för deras återförsäljare

Efter genomgång kan gästerna själva fylla luftPå gångavstånd finns en av Sveriges största dykbutiker, Dive Team, med stort sortiment, kurser och utfärder.

I närområdet finns det ett antal dykplatser. T ex Gullmarn med Skår, Jordfall, Hällebäck, Fossen, Ormestad. Här finns möjligheten att variera sin dykning under vistelsen. Dykcentrum i Gullmarn är duktiga på gas för teknisk dykning och där finns också trevligt boende för dykare.

Kort och gott så har vi allt man kan önska som dykare till ett riktigt humant pris. För endast 350 kronor per natt får du ett delat dykrum och betalar du en engångssumma på 100 kronor får du luft för hela vistelsen, avslutar Peter.

För mer information och bokning av boende kontakta hotellet på:
info@hotellysekil.se
0523 66 55 30
https://hotellysekil.se/

Allmänna frågor för skräddarsydda aktiviteter eller lite allmänt dyksnack ring gärna Peter på 072 357 54 54Relaterade artiklar
Hotell Lysekil satsar på dykare

Taggar:  Lysekil
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Coronainspirerad fototävling avgjord

2021-03-12
Coronainspirerad fototävling avgjord
Tävlingstiteln "Underbathwater Photographer of the year competition" säger väl det mesta, men hur kreativ kan man egentligen vara i sitt eget hem? Efter ..»

Ny 3D-modell av Osmundvraket

2021-03-10
Ny 3D-modell av Osmundvraket
Osmundvraket, döpt efter de stora mängderna osmundjärn i hennes last, är ett klinkerbyggt skepp och relativt intakt för sin ålder. Med dendroprover har ..»

Sveriges miljöfarligaste vrak undersöks på nytt

2021-03-02
Sveriges miljöfarligaste vrak undersöks på nytt
I höjd med Lysekil, ca 10 kilometer ut tills havs, vilar det 172 meter långa vraket Skytteren på ca 74 meters djup. Hon transporterade svenskt stål ..»

Spektakulära nakensnäckor och deras släktingar i ny bok

2021-02-15
Spektakulära nakensnäckor och deras släktingar i ny bok
Så här skriver SLU Artdatabanken på sin webbshop för Nationalnyckeln: Det ligger ett skimmer av sagoväsen över nakensnäckor och deras havslevande släktingar. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »