Namn: Lösen:

Seattle genomsöks med miniubåt

Publicerad den 5 oktober 2010  (Läst 2 521 gånger.)


Dagen efter de två danskarna försvann, sökte man igenom vraket med en så kallad ROV - Remote Operated Vehicle. Nu ska man göra ett försök inne i själva vraket med en ännu mindre ROV.

- Vi har rekvirerat en liten mini-ubåt från Bergen, som ska gå ner till vraket. Den är liten nog att manövreras inne i Seattle, berättar driftschef Borge Steinsland från Agder polisdistrikt.

Om de två saknade dykarna mot förmodan har simmat in i vraket och där tappat orienteringen eller fastnat, så hoppas man kunna finna dem med miniubåten. Samtidigt görs en sökning på havsbottnen runt det 140 meter långa vraket, som vilar på en sluttning mellan 20 och 70 meter under ytan.

Källa: http://www.dyk.netRelaterade artiklar
Omkommen funnen på "Seattle"
Två danska dykare saknade i Norge

Taggar:  Dykolycka
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Ny lag öppnar för fler vrak i Kalifornien

2010-10-03
Ny lag öppnar för fler vrak i Kalifornien
Risken för stämningar har i USA en längre tid utgjort hinder för att samhället skall stötta olika sportaktiviteter. Därför så har man nu stiftat en lag ..»

Ovanliga fynd kan leda till naturreservat

2010-10-03
Ovanliga fynd kan leda till naturreservat
Svaberget utanför Hållö i Västergötland utgör en udda miljö, precis bredvid finns djuphålor på 100 m, samtidigt som toppen går upp till bara någon meter ..»
2010-10-01
Fiskekutter förliste utanför Söderhamn
En fiskekutter förliste i tisdags (28/9) vid Rönnskär utanför Söderhamn (Hälsingland). Det var Stefan Andersson, 53, som fick kämpa för sitt liv när hans ..»

Ännu en vågmär på västkusten

2010-10-01
Ännu en vågmär på västkusten
Det var bara 6 månader sedan man kunde läsa om att man hade filmat den ovanliga vågmären (lat. Trachipterus arcticus) i Norge och två månader senare ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »