Namn: Lösen:

SI TECH lanserar Quick Neck

Publicerad den 12 maj 2014  (Läst 4 074 gånger.)

SI TECH Quick Neck
SI TECH Quick Neck

PRESSRELEASE

SI TECH lanserar Quick Neck, en dräktkomponent som möjliggör för användaren att snabbt och enkelt byta en sliten eller trasig tätning i fält utan att behöva nyttja vare sig verktyg eller lim. Dagens tätningar är oftast limmade i dräkten vilket medför att dräkten måste lämnas in till behörig servicepersonal för reparation – något som kostar både pengar och dyrbar tid.

- En vanligen förekommande kundproblematik är att dräkterna måste lämnas in för service och reparation – med Quick Neck har vi löst ett problem som har förekommit sedan skyddsdräkternas begynnelse, säger Jonas Axelsson, VD SI TECH AB.

Quick Neck är en vidareutveckling av produkten Neck Tite. Quick Neck är mjukare än Neck Tite och formar sig bättre över kroppen. Quick Neck fungerar därför utmärkt även i dräkter tillverkade av tunt material.

Quick Neck innebär en rad förbättringar, kostnadseffektiviseringar och möjligheter för bl a dräkttillverkare, servicepersonal, distributörer och återförsäljare. Slutanvändaren ges en rad nya valmöjligheter och användarekonomin blir klart förbättrad.

Som exempel kan nämnas:
- En dykinstruktör behöver inte spoliera sin kurs för att tätningen går sönder framför eleverna. Tätningen byts på plats av instruktören själv.
- Dykuppdrag för militär, polis och räddningstjänst behöver inte riskeras av en sliten eller trasig tätning. Tätningen byts på plats av operatören själv.
- Räddningsdräkter kan uppdateras med fräscha tätningar efter övning eller läge.
- Användare av skyddsplagg för havs- och sjörelaterade aktiviteter kan alltid känna sig trygga.Taggar: SI Tech Produktnyheter
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Tobias Dahlin släpper fotobok om Västerhavet

2014-05-06
Tobias Dahlin släpper fotobok om Västerhavet
Boksläpp: Bok: Västerhavet – En hotad skönhet Författare: Tobias Dahlin Tid: 11 juni 2014, klockan 17-20 Plats: Hasselbladcenter, Avenyn, Göteborg I ..»

Stig Carlsson begraven

2014-04-25
Stig Carlsson begraven
Det var 1937 som Fokkerplanet störtade i södra Vättern under en stridsövning och fram till förra året har flygplanet och dess pilot Stig Carlsson varit ..»

SVT söker statister

2014-04-18
SVT söker statister
Vi arbetar med ett program som heter Extrema Ögonblick för SVT, Barnkanalen. Vi gör rekonstruktioner på händelser som barn har varit med om. Vi ska göra ..»

Brand på dykskola i Bollebygd

2014-04-18
Brand på dykskola i Bollebygd
I slutet av mars invigdes den nya lokalen för Waterworld - dykskolan i Bollebygd, men under gårdagen byttes nyinvigning mot tragedi då en brand förstörde ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »