Namn: Lösen:

Sillkungen visades upp

Publicerad den 30 juni 2010  (Läst 6 592 gånger.)


Foto: Havets Hus
Foto: Havets Hus

Den sillkung som i maj hittades i Bollvallstrand och fördes till Havets Hus i Lysekil visades upp för allmänheten på måndagen den 28:e juni.
Intresset för fyndet har varit stort och forskare från hela världen har hört av sig, det skall nu även göras en dokumentär om fyndet, men när den döda fisken drev in i Bovallstrand för en dryg månad sedan var det många av de boende som tyckte att det där var väl inget att bry sig om – endast Kurt Ove Eriksson tyckte att det här var speciellt och kontaktade Havets Hus som delade hans åsikt och tog hand om fisken.

Nu skall även en avgjutning av den 4 meter långa fisken göras, som kommer att finnas till beskådning på Havets Hus från i höst, och den verkliga fisken kommer att konserveras och finnas tillgänglig för intresserade på Naturhistoriska museet i Göteborg.

På Havets Hus har nu sillkungen blivit ett jippo för barnbesökare, och varje dag kl 10 & 16 kommer nu Sillkungen på besök, eller rättare sagt en av museets personal som är utklädd till sillkungen och informerar barn om livet i havet.Läs mer:
http://bohuslaningen.se/nyheter/lysekil/1.876848-sillkungen-lockade-nyfikna
http://www.havetshus.lysekil.se/main.asp?pageId=462&loadNav=true&navOption=reload
http://www.havetshus.lysekil.se/main.asp?menuSub=50
http://www.havetshus.lysekil.se/docs/doc.asp?id=100
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/havets_hus_i_lysekil_ab/pressrelease/view/sillkung-till-havets-hus-i-lysekil-407242

Se bildspecial i Bohusläningen:
http://bohuslaningen.se/nyheter/1.877203-sillkungen/1.876850?articleRenderMode=wide#placeholder

Hör radioreportaget från Sveriges Radio:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=3804902Relaterade artiklar
Ovanligt fiskfynd i Bohuslän

Taggar:  Marinbiologi Lysekil Havets Hus
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Västkustfamiljen på Marstrand stängs

2010-06-24
Västkustfamiljen på Marstrand stängs
Göteborgsföretaget Västkustfamiljen tvingas stänga sitt behandlingshem för ungdomar sedan Socialstyrelsen konstaterat allvarliga brister där. Bland annat ..»

Colona Divers öppnar i Marsa Alam

2010-06-23
Colona Divers öppnar i Marsa Alam
Det kommer att bli dagliga båtar med avgång från Port Ghalib dit både Apollo och Fritidsresor kommer att köra charter i vinter. I Tondoba Bay, 13 km ..»

Mälaren skall renas med musslor

2010-06-23
Mälaren skall renas med musslor
I ett forskningsförsök så håller Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) på och bygger upp en musselodling i viken Ekoln i Mälaren. Tanken är att musslorna ..»

Oljeläcka i Röda Havet

2010-06-23
Oljeläcka i Röda Havet
En oljeplattform vid Geisumön i norra Egypten läckte under helgen ut vad som oljeindustrin betecknar som ett "mindre läckage" av olja. Oljan har dock ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »