Namn: Lösen:

Stöld från vrak utreds av polisen

Publicerad den 29 november 2012  (Läst 3 002 gånger.)

Skeppet som sjönk 1907 förblev oupptäckt fram till 2002 när sjömätningar avslöjade dess position. Vraket återfanns då upprätt på 50 meters djup och i väldigt gott skick och har fram tills nu varit ett orört historiskt monument. Fartyget sjönk 1907 i en storm på väg från Kotka till Nederländerna. I förlisningen omkom 16 besättningsmän.

Stölden av de två skeppsklockorna uppmärksammades nyligen av en dykargrupp och utreds nu av polis då vraket är att betrakta som fornminne.

skeppsklockor har försvunnit någon gång mellan den 29 juli och den 20 oktober. Klockorna är märkta med fartygets tidigare namn "Engadine".

Den som vet något om skeppsklockorna kan kontakta polisen på vihje.porvoo@poliisi.fi eller ringa Borgåpolisen på 071-8738750.
Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Vrakplundring Finska viken
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Dyk & Resespecialisten byter ägare

2012-11-27
Dyk & Resespecialisten byter ägare
Under hösten har ett ägarbyte skett på en av Sveriges mest kända specialarrangörer för dykresor. Grundaren Mikael Eriksson som varit synonym för företaget ..»

EU förbjuder shark finning

2012-11-23
EU förbjuder shark finning
Jakten på hajfenor har länge kritiserats och så sent som förra året uppmanade Världsnaturfonden alla EU-medborgare att visa sitt missnöje med den grymma ..»

Ny svensk bok om uv-foto

2012-11-19
Ny svensk bok om uv-foto
I en ny svensk bok om undervattensfotografering med titeln "Bättre Bilder / Dyk!" berättar Hasselbladsstipendiaten och dubbla SM-vinnaren i undervattensfoto ..»

Dykare räddar valhaj insnärjd i rep

2012-11-17
Dykare räddar valhaj insnärjd i rep
Genom att kapa repet med dykkniven lyckades en av dykarna befria valhajen. Repet som ser ut att ha suttit runt valhajen under lång tid har nött sig in ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »