Namn: Lösen:

Dykare genomförde skrotkupp utanför stadshuset på Lidingö

Publicerad den 15 juni 2021  (Läst 1 832 gånger.)

Foto: Andreas dybeck
Foto: Andreas dybeck

Lidingö kommun brast i sitt intresse när de inte ville ta hand om det miljöfarliga avfallet som dykarna hittade, det anser Jim Persson som är en av initiativtagarna till "skrotkuppen" på Lidingö. Man tillhandahöll uppställningsplats men de riktigt miljöfarliga fynden, så som bilbatterier, ville man inte veta av.

Men dykarna i "Knugen Divers" ansåg att man inte kunde lämna kvar detta i vattnet utan man tog upp det ändå och det blev lite väl spännande när man hittade en sprängladdning och ammunition.

Läs mer på:
https://www.mitti.se/nyheter/skrotkupp-vid-stadshusets-parkeringsplats/repuex!a9PHr1ngvDr28XeQ6tXNWw/?fbclid=IwAR1-REeT1wI_ONttBqA_HATHKB3KhrTaHxtw1lEhbYy2CY3LdHnt-mZO_0sRelaterade artiklar
Podd: Skrotrensning under ytan

Taggar:  Skrotrensning Miljö
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Scuba Escape - kan du ta dig ut?

2021-06-08
Scuba Escape - kan du ta dig ut?
I norra Wales, i ett brott vid namn Vivian Quarry, finns världens första Scuba Escape! Brottet i sig självt är vackert och Guy Ritche filmade scener ..»

DS Malmberget återfunnet efter 100 år

2021-05-30
DS Malmberget återfunnet efter 100 år
Det var under 1913 den 27 november som ångfartyget DS Malmberget satte kurs mot Rotterdam från Narvik lastat med 10 000 ton järnmalm och 43 man i sin ..»

Fantasea i konkurs

2021-05-28
Fantasea i konkurs
Fantasea, som ligger i Stockholm vid St Eriksplan, har under 16 år varit ett dykcenter som utbildat många elever, tillhandahållit dykutrustning, resor ..»

Ny dykguideutbildning i Dalarö skeppsvraksområde

2021-05-12
Ny dykguideutbildning i Dalarö skeppsvraksområde
Utbildningen är en förutsättning för att kunna leda dyk/ROV- guidning på Jutholmsvraket, Dalarövraket/Bodekull och vraket efter Anna Maria. Dessa tre ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »