Namn: Lösen:

Slagskeppet Musashi är lokaliserat

Publicerad den 8 mars 2015  (Läst 4 148 gånger.)

Musashi

Privatpersonen Paul Allen (en av världens 50 rikaste personer), har lokaliserat det japanska slagskeppet Musashi som sänktes av amerikanskt flyg under andra världskriget. Fartyget deltog i slaget om Laytebukten i oktober 1944, vilket räknas som ett av världshistoriens största sjöslag och var en del av det amerikanska återtagandet av Filippinerna, som hade varit ockuperade av Japan.
Musashi betraktas som världens största slagskepp med ett deplacement på 72 000-ton. Under slaget träffades fartyget av 19 torpeder och 17 bomber från de anfallande amerikanska flygplanen. Hon tog in vatten, fick skadat roder och började få slagsida. Man försökte rädda fartyget genom att stranda det, men kom aldrig fram till land, innan motorerna stoppade och fartyget slagsida ökade. Kl 19:36 kapsejsade fartyget och tog 1000 man, från den 2400 man starka besättningen med sig i havet.
Fartyget är nu återfunnet på 1000 m djup.

Läs mer:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/varldens-storsta-slagskepp-hittat-pa-havsbotten
http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_battleship_MusashiTaggar:  Vrakfynd Vrak
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Dykare hittade bombflygplan

2015-02-17
Dykare hittade bombflygplan
Mysteriet med den försvunna bombflygplanet i Trelleborg är löst. På fredagen den 13e av alla dagar, lyckades tre dykare hitta och dokumentera vraket efter ..»

Ny infraröd värmeväst från Ursuk

2015-02-13
Ny infraröd värmeväst från Ursuk
Ursuit har nyligen presenterat generation två av sina infraröda värmevästar. Vi lånade västen under ett dyk i Tuna Hästbergs fyragradiga vatten för att ..»

Dykutrustning - Ny e-bok för iPad

2015-02-09
Dykutrustning - Ny e-bok för iPad
PRESSRELEASE Nu är arbetet med vår omfattande och mycket ingående bok om dykutrustning färdigt. Den finns att köpa på iBook Store. Vill du bläddra ..»

Fototävling under årets dykmässa fortfarande öppen för bidrag

2015-02-05
Fototävling under årets dykmässa fortfarande öppen för bidrag
Domartrion består av Lars Stenholt-Kirkegaard, från Danmark. Gunner Bemert och Tomas Jangvik från Sverige. Samtliga mycket duktiga och erfarna UV-fotografer. Fototävlingen, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »