Namn: Lösen:

SM i Undervattensfotografering

Publicerad den 19 augusti 2019  (Läst 1 504 gånger.)

Foto: Dennis Malmström
Foto: Dennis Malmström

PRESSRELEASE
22–25 augusti möts tolv fotografer hos Dyk-Leif i Hamburgsund för att göra upp om SM-medaljerna! Efter att ha kvalat in med sina inskickade bilder är de tolv nu på plats i finalen för att tillsammans med sin parkamrat dyka ner under ytan med fokus på att knäppa den vinnande bilden.

Hur avgörs den vinnande bilden?

"Bilderna bedöms av en jury bestående av tre meriterade undervattensfotografer och juryns medlemmar arbetar oberoende av varandra. Vilka som ingår i juryn är hemligt fram till prisutdelningen", säger UV-fotokommitténs ordförande Dennis Malmström.

Vad är Undervattensfotografering? En extra dimension av dykning!

Undervattensfotografering är fotografering under ytan. Det görs vanligtvis vid apparatdykning, men kan även göras i samband med fridykning och snorkling.

Undervattensfotografering kan kategoriseras som en konstform och ett sätt att expandera sitt fotograferande till andra miljöer än de på land. Fotografering i vattnet görs vanligtvis med specialutrustning och särskilda tekniker. Det erbjuder spännande och sällsynta fotografiska möjligheter. Fiskar och marina däggdjur är vanliga motiv, men fotograferna fotar även skeppsvrak, grottsystem, undervattenslandskap, växter och porträtt av meddykare.

Att fotografera under vatten innebär att anta utmaningen att fånga känslor, stämningar och miljöer, som för många är helt outforskad mark. Den stora utmaningen för många undervattensfotografer är att tävla i UV-foto, som är en officiell tävlingsgren inom den svenska idrottsrörelsen. Mer information om Sportdykarförbundet och undervattensfotografering finns på http://www.ssdf.seTaggar:  UV-Foto
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

De gifte sig i en grottsal och fick en plats i Guinness rekordbok

2019-08-14
De gifte sig i en grottsal och fick en plats i Guinness rekordbok
Under årets upplaga av "Pluraveckan" ägde en spektakulärt och udda bröllopsceremoni rum. Det speciella med denna vigsel var att samtliga bröllopsgäster, ..»

Man död efter dykolycka vid Borgholm

2019-08-12
Man död efter dykolycka vid Borgholm
Två män dök utanför Borgholm på Lördagen när en av dem signalerade problem varvid en uppstigning påbörjades. Det är ännu oklart vad som föranledde problemet ..»

Nytt ringsystem för torrhandskar från Fourth Element

2019-08-02
Nytt ringsystem för torrhandskar från Fourth Element
Ett ringsystem som låter användaren snabbt skifta mellan handskar eftersöks av många dykare. Nu släpper Fourth Element en version under namnet "Ellipse". ..»

500 år gammalt skepp funnet utanför Gotland

2019-07-29
500 år gammalt skepp funnet utanför Gotland
Under arbetet med förarbete kring en gasledning som ett skeppsvrak dök upp på undervattenskamerorna. Nu har Marin mätteknik som gjorde fyndet släppt en ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »