Namn: Lösen:

Snorklingsled i Blekinge, första i Sverige!

Publicerad den 8 juli 2008  (Läst 5 177 gånger.)

Dykare med en Tångsnälla
Dykare med en Tångsnälla

Snorklingsleden är en ”undervattensstig” med informationsplattor på botten som kan läsas från ytan. Det är även möjligt att fridyka för den som vill ta sig en närmare titt. Snorklingsleden går genom olika marina landskap som sand- och stenbotten. Informationen är lättförståelig och beskriver de vanligaste arterna utanför Blekinges kust, men även storskaliga östersjöproblem som t ex övergödning, båtbottenfärger och överfiske.

Upptäck livet under ytan
Tanken med snorklingsleden är att uppmärksamma de marina ekosystemen och öka intresset för livet under ytan. Såväl nybörjare som erfarna snorklare/dykare är välkomna att förbättra sina kunskaper om havets invånare. Leden är uppdelad i enklare del på grunt vatten och en lite svårare del på djupare vatten dock max. 3 meter.

Eget ansvar
All snorkling sker på egen risk och det är viktigt att man läser igenom säkerhetsreglerna innan man börjar. Närheten till stranden gör det möjligt att avbryta snorklingen när man vill. Barn bör snorkla i sällskap av en simkunnig vuxen. Tar man det försiktigt ska det inte vara några problem, eftersom snorklingsleden är anpassad till nybörjare.

Kollevik- ett lättillgängligt grundområde
Vi har valt att placera snorklingsleden i Kollevik, eftersom området är attraktivt och tillgängligt för turism, badgäster och friluftsliv. Snorklingsleden främjar både miljöhänsyn och turism.

Samarbete
Projektet bygger på ett samarbete mellan Karlshamns kommun, naturenheten på Länsstyrelsen i Blekinge och Karlshamns sportdykarklubb. Dykklubben hjälper till med iläggning av informationsskyltarna och ansvarar för årligt underhåll via avtal med kommunen.

Blekinge kandiderar till biosfärområde
Blekinge är kandidat till att bli biosfärområde. Det innebär att en lokal hållbar utveckling ska gynnas. Snorklingsleden är ett projekt inom biosfärarbetet där havet utnyttjas på ett hållbart sätt samtidigt som det lokala näringslivet gynnas. För mer information: www.blekingearkipelag.se

Snorklingsled i Kollevik

* Snorklingsleden är knappt 500 meter lång.
* Totalt finns 18 informationsplattor längs med leden.
* Informationsplattorna ligger på max. 3 meters djup.
* Varje informationsskylt markeras med en boj vid ytan.
* Informationsskyltarna på den enklare delen är sammanbundna med en gul plastslang som markerar upp leden
* All snorkling sker på egen risk!

Se: http://www.k.lst.se/k/Pressrum/Nyheter/2008/snorklingsled.htmRelaterade artiklar
Invigning av snorkelled i Haninge

Taggar:  Snorklingsled Snorkling
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Dansk ubåt

2008-07-07
Dansk ubåt
Läs vidare i den danska tidningen ingeniøren: http://ing.dk/artikel/89591..»
2008-07-04
Vigselring kastades tillbaka
På torsdagseftermiddagen körde Anders Bursvik, ägare av Aquarius Dykcenter, ut Rolf och Birgitta Kling tillsammans med dottern Ida med dykbåten till Fjordskär ..»

Ny researrangör för dykare.

2008-07-03
Ny researrangör för dykare.
Saxat från hemsidan : "Nu öppnar PH Travel, dykresor för dig som söker äventyr eller lite mer personliga resor. Vår värld har mycket att erbjuda ..»

Apeks XTX 2:a steg skall in för kontroll

2008-07-01
Apeks XTX 2:a steg skall in för kontroll
Det har kommit ut några XTX 2:a steg där membranskyddet saknas. Det är plastskyddet som ligger mellan locket och inandningsmembranet på 2:a steget, 2:a ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »