Namn: Lösen:

Solskyddskräm bleker koraller

Publicerad den 30 januari 2008  (Läst 3 954 gånger.)


Italienska forskare gjorde ett försök med koraller som las i havsvatten med tio miljondelar solkräm och inom fyra dagar hade korallerna blekts. Det var kemiska uv-filter som gjorde korallerna känsliga för virusinfektioner. De solskydd som bara reflekterar bort solljuset, påverkar inte korallerna. Det allt varmare havsvattnet och surare hav är ett betydligt större hot mot korallerna. Ungefär en tiondel av världens korallrev får regelbundet besök av dykare och snorklare.

Fler nyheter från tidningen DYK hittar du på
http://www.dyk.netTaggar:  Marinbiologi Koraller Koralldöd Forskning
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Han var död i en timme

2008-01-29
Han var död i en timme
Det var en "shark spotter" på en sydafrikansk strand som upptäckte hur den 35-årige John Deeks låg livlös i vattnet. Tillsammans med en solbadande läkare, ..»

UR-dyr klocka

2008-01-28
UR-dyr klocka "från" Titanic
Fartyget Titanic som 1912 gick under i Atlanten efter att ha kolliderat med ett isberg är troligen världens mest kända fartyg, något som många försöker ..»

Karlskronabo omkom i dykolycka i Norge

2008-01-24
Karlskronabo omkom i dykolycka i Norge
De fyra kompisarna befann sig strax utanför den norska sydostkusten. I vattnet vid det lilla fiskesamhället Fröya dök de efter pilgrimsmusslor och i fredags ..»

Dykparadiset Maldiverna blir billigare

2008-01-23
Dykparadiset Maldiverna blir billigare
Fritidsresor lanserar Maldiverna som charterresmål, med direktflyg från Stockholm till det paradisiska öriket i Indiska Oceanen. Det gör att Maldiverna ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »