Namn: Lösen:

Spanien slåss för gammal guldskatt

Publicerad den 31 maj 2007  (Läst 3 095 gånger.)

Bakgrunden är ett funnet fartygsvrak som tros innehålla mynt värda uppskattningsvis 500 miljoner dollar, omkring 3,4 miljarder kronor. Det spanska agerandet föranleds av rykten som säger att vraket hittades utanför Spaniens kust. Odyssey Marine Exploration, som hittade vraket, vill inte specificera fyndplatsen närmare än att det hittades i Atlanten. Hittills har 17 ton mynt från vraket skickats till USA för analys och fyndet sägs vara det största i sitt slag, uppger BBC News.Relaterade artiklar
Finskt-ryskt-holländskt bråk om hittad skatt
Tidernas mest värdefulla skatt funnen

Moderator

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2007-05-29
Tryckkammaren hotas av nedläggning
Idag dyker ett stort antal sportdykare på Kullen i Skåne var helg, både svenska och danska. Om en olycka skulle hända där behövs en tryckkammare till ..»
2007-05-25
Dykolycka vid Klåveskär
Ett mindre sällskap från en dykförening ägnade kvällen åt dykning vid Klåveskär väster om Brännö. För en av deltagarna fungerade dock inte allt som det ..»

Tidernas mest värdefulla skatt funnen

2007-05-18
Tidernas mest värdefulla skatt funnen
Greg Stemm, talesman för Odyssey Marine Exploration vägrar envist att tala om vart vraket ligger. Men förra året sökte företaget ensamrätt på att få bärga ..»

Expedition ska besöka

2007-05-18
Expedition ska besöka "Stella polaris"
Fartyget vilar på 72 meters djup och har hittils inte besökts av dykare. Nu planerar en grupp dykare att ta sig ner till vraket. Området besväras ofta ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »