Namn: Lösen:

Spanska äventyrare på skid och dykäventyr

Publicerad den 26 februari 2014  (Läst 2 632 gånger.)

Paco & Jesus under ett föredrag på Oulun Sukelluskeskus<br />dykcenter Finland. Foto: Tomi Väisänen
Paco & Jesus under ett föredrag på Oulun Sukelluskeskus
dykcenter Finland. Foto: Tomi Väisänen

Herrarna heter Paco Acedo (37) och Jesus Noriega (42). Paco är dykinstruktör, musiklärare och driver en dykcenter i sin hemmastad Cordoba, och är projektledare till en större resa som heter SubPolar90-degrees. Denna resa mellan Finland och Sverige är en övning och testresa för en expedition till nordpolen.

Jesus är en para-triathlete och en av dom första handikappade personer som har nått nordpolen. Jesus har födds utan sin högra hand. Denna resa är den första dom gör tillsammans. Under dom kommande 10-12 dagarna planerar Paco och Jesus att göra 4-6 dyk under is med sin specialanpassade utrustning. Paco har skapat sin utrustning under sina tidigare resor till Ryssland, Grönland och Island.

Han har 18kg vikter i en vanligt ryggsäck, flaskan är modifierat från sidemount och han håller sin den på framsidan. Alt är gjort med hela resan i åtanke. Vanliga stenar fungerar som vikter och kan därför lämnas när dyken är avklarade. All extra vikt skall bort från utrustningen.

Äventyrarna raporterar om sin resan via bloggen http://www.soroche.es/crossing-the-iceAv: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

En resa bland korallreven

2014-02-21
En resa bland korallreven
PRESSRELEASE Långt borta, där Stilla havet möter Indiska Oceanen, finns en speciell plats. En magisk plats både över och under ytan, där över 2000 ..»

Fotoutställning med undervattenstema

2014-02-16
Fotoutställning med undervattenstema
Den 28 februari öppnar Marko Wramén och Anna Thorbjörnsson sin första gemensamma utställning på Whitestar Studios (Frejgatan 51 i Stockholm). shapes and ..»
2014-02-09
Två dykare omkom i Plura
Det var under natten till Fredag som räddningstjänsten fick larm om en olycka i Plura. De fem dykarna hade gått ner i vattnet under kvällen men endast ..»
2014-02-02
Dykbåt sjönk i Thailand
Dykbåten The Flying Carpet var fylld med turister när olyckan inträffade. Norr om Similanöarna i södra Thailand började fartyget plötsligt ta in vatten, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »