Namn: Lösen:

SSDF utbildar på EC-CCR Poseidon MK VI Discovery Rebreather

Publicerad den 3 februari 2010  (Läst 3 065 gånger.)


Svenska Sportdykarförbundets special- och grundkurs SSDF EC-CCR Poseidon MK VI Discovery Diver är en maskinspecifik CCR-kurs där man får lära sig att förstå och hantera maskinen samtidigt som man ska lära sig att dyka med den. Kursen tar ungefär två helger, då det är många moment som ska gås igenom. Grundkrav är att man är CMAS/SSDF tvåstjärnig dykare samt att man har genomgått nitroxutbildning med godkännande av användning av samtliga nitroxblandningar i regionen 21–40 %.

Om man som instruktör vill utbilda på maskinen har vi även godkända kurser för Instructor och Instructor Trainer. Grundkrav är att man är CMAS/SSDF tvåstjärnig instruktör, är CMAS/SSDF nitroxinstruktör (eller motsvarande), att man är i certifierande status samt att man är certifierad och har genomfört minst 30 dyk med minst 20 timmars dyktid med EC-CCR Poseidon MK VI Discovery.

Även om kurserna nu är klara så får vi räkna med en mindre uppstartstid, det beror bla på att Svenska Sportdykarförbundet måste bli klara med sina instruktörer och instruktörsutbildare och dessa ska få tid att dyka in sig ordentligt på maskinen. Räkna med att de första kurserna kommer igång till april/maj/juni 2010. Om du är intresserad så måste du beställa en egen maskin. Detta kan du i så fall göra genom den instruktör som kommer att utbilda dig på rebreathern.

För mer information kontakta Peter Kempi i Tekniska kommittén, e-post peter.kempi@ssdf.se eller Svenska Sportdykarförbundets kansli, e-post sportdykning@ssdf.se eller telefon 08-605 88 05.Relaterade artiklar
TDI utbildar på Poseidon rebreather

Taggar:  SSDF Rebreather Poseidon
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2010-02-02
Dykare skadad av värmekuddar
Den 31-årige dykaren hade inuti torrdräkten tagit med sig luftaktiverade värmekuddar som blir varma när man öppnar transportförpackningen under dyket, ..»

UV-farkosten Deep Flight Merlin

2010-02-02
UV-farkosten Deep Flight Merlin
Farkosten som är 4½ m lång och väger 750 kg har positiv flytkraft, men försedda med upp-och-ned vända vingar som gör att farkosten vid fart dras nedåt ..»

Boken Innanhav går i tryck

2010-02-01
Boken Innanhav går i tryck
I början av Maj i år kommer Inge Lennmarks bok INNANHAV att finnas tillgänglig som pappersversion. Boken som sedan en tid finns som en digital version ..»

Ingen svensk vindkraft på Kriegers Flak

2010-01-30
Ingen svensk vindkraft på Kriegers Flak
Statliga Vattenfall fick genom sitt dotterbolag Sweden Offshore Wind AB tillstånd att bygga 128 vindkraft för upp till 800 megawatts kapacitet i den svenska ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »