Namn: Lösen:

Städning av Stockholms Ström

Publicerad den 8 augusti 2014  (Läst 4 138 gånger.)

Dykare skrotrensade i Stockholms Ström
Dykare i Strömmen

Det är tredje året i rad som Alpin & Dyksport tillsammans med sportfiskeklubben Strömstararna städar upp på botten i strömmen.

En solig och varm söndag i början på Augusti träffades ett gäng entusiastiska dykare hos Alpin & Dyksport. Många var nog med för att få loggat ett dyk i centrala Stockholm, det är inte så ofta tillfälle ges att dyka här. Vårt dyktillstånd gällde mellan 10-16 och slussportarna var stängda för att reducera vattenflödet. Syftet med dagen var primärt att städa upp grejer som slängts i strömmen sen förra årets städinsats.

Vi delades in i olika dyklag och växlade av varann efter ett tag i vattnet. En pråm från Stockholms Hamnar körde fram oss, och vi gick i under bron mot gamla Riksdagshuset.

Väl i vattnet hittade vi massor av grejer - trafikskyltar, kravallstaket, cyklar, flaskor och burkar givetvis och en himla massa fiskedrag som fiskarna ”Strömstararna" förlorat till bråten. Det var helt rätt råd att INTE använda torrhandskar, de hade snabbt rivits sönder av alla krokar. Kniven fick man också god användning för.

Att hålla en vettig avvägning var ruskigt svårt - dels för att sikten inte var så bra och vi därför saknade visuella riktmärken och dels för att vi inte kom djupare än ungefär 5-6 meter som djupast och för det mesta låg kring ca. 3 meter. Sen släpade vi med oss en betydlig mängd skräp i tillägg till vårt vanliga bly.

Det var riktigt kul att få vara med och jag vill rikta ett stort tack till Alpin & Dyksport för ett väl genomfört arrangemang. Håll ögonen öppna nästa år - vi kanske ses där?

Kicki HalvorsenTaggar:  Skrotrensning Alpin Dyksport
Tommy Jarnbrink
Tommy Jarnbrink

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2014-08-05
Svensk dykare omkom på Malta
En 39-årig man från Sverige har omkommit i en dykrelaterad olycka på Malta. Den maltesiska polisen utreder olyckan som ännu har väldigt få detaljer. Enligt ..»

JJ CCR Rebreather nu CE-Godkänd

2014-08-02
JJ CCR Rebreather nu CE-Godkänd
"Det var en lång resa, men i dag har vi nöjet att meddela den framgångsrika CE-märkningen för JJ-CCR rebreather DiveCAN. Vi är väldigt stolta över att ..»
2014-07-18
Svensk omkommen i norsk dykolycka
En svensk man i 70-årsåldern omkom i en dykolycka i Bolungskjæra, Norge. Orsaken till olyckan är ännu okänd men polisen har gjort en undersökning på platsen. Se ..»

Fisknyckeln - Gratis app för fiskidentifiering

2014-06-27
Fisknyckeln - Gratis app för fiskidentifiering
Totalt innehåller appen ca 240 fiskarter! Läs om fiskarnas liv, titta på bilder och lär dig känna igen dem. Med Fisknyckeln kan du också genom att svara ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »