Namn: Lösen:

Månadens stockholmare vill rädda hajarna

Publicerad den 19 september 2008  (Läst 2 458 gånger.)

– En av guiderna berättade att grymt många hajar dödas varje dag bara för att man ska kunna äta hajfenssoppa. Hajarna får fenorna avhuggna och sedan dör de. Jag blev jättearg när jag hörde det!

Marcus Marcus ville ha en egen hemsida med hajklubb – och han visste precis hur den skulle se ut. Förutom en namninsamling innehåller den bland annat faktauppgifter och bilder på stympade hajar som går en säker död till mötes. Hans pappa fick i uppdrag att utforma hemsidan så att den blev som Marcus ville ha den, och hans mamma hjälpte honom med texterna, som sedan också översattes till engelska och kinesiska.

– Jag hörde att många som äter hajfenssoppa bor i Kina, och eftersom de inte är så bra på engelska där tyckte jag att hemsidan skulle översättas till kinesiska också, förklarar Marcus Marcus.

Läs mer på:
http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Om-Stockholm/Sluta-at-hajfenssoppa-/

Besök Marcus sajt och skriv på uppropet mot "finning":
http://www.savethesharks.se/

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/response.asp?id=278041&main_Id=278041&catId=0Relaterade artiklar
Artister mot hajslakt
Jakt på hajfenor hotar urgamla arter
Hajar får internationellt skydd?

Taggar:  Hajar
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-09-17
Oxygène startar samarbete med Eco Divers, Norra Sulawesis ledande dykcenter
Eco Divers har drivit framgångsrika dykcenter på Norra Sulawesi sedan 2001, och har gjort sig kända för hög säkerhet, god service och underhållande dykning. ..»
2008-09-17
Dyka efter golfbollar - en lönsam aktivitet
Rolf Nilsson är själv inte golfbollsletare. Den uppgiften sköter andra. Själv tar han emot stora partier av uppfiskade golfbollar från vattenhinder på ..»
2008-09-16
Sjöjungfruträffen 2008
Sjöjungfruträffen har arrangerats för 14:de året av tjejer från Sportdykarklubben Aquatic och LM Dyk och stafettpinnen har lämnats vidare till nya arrangörer ..»
2008-09-15
Oxygène öppnar på Teneriffa
Aqua-Marina öppnade för nio år sedan och har ett mycket gott rykte för god säkerhet och bra service. 2005 blev Aqua-Marina utsett till PADI IDC-center ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »