Namn: Lösen:

Striden om Cousteaus Calypso avgjord

Publicerad den 5 februari 2008  (Läst 3 056 gånger.)

Cousteaus Calypso rostar sönder
Cousteaus Calypso rostar sönder

Men nu ser det ut som om den mångåriga juridiska striden mellan Cousteaus arvingar äntligen är över, och Calypso kan bli restaurerad.

– Glädjande nog är det byråkratiska och juridiska slagsmålet över, säger Francine Cousteau. Hon var Jacques Cousteaus andra hustru och änka. Den andra parten i målet var Jean-Michel, Cousteaus son från hans första äktenskap samt barnbarnet Alexandra.

Domen föll ut till Francine Cousteaus fördel och hon tänker sig nu att skeppet ska renoveras och rustas upp för motsvarande 37 miljoner kronor.
– Oavsett hur mycket vi måste ansträngas oss är jag fast besluten att Calypso ska tillbaka till havet, säger hon.
– Calypso är havets Eifeltorn och miljöns Mona Lisa. Hon kan resa från plats till plats och fungera som plattfrom för undertecknande av internationella miljööverenskommelser.

Fler nyheter från tidningen DYK hittar du på
http://www.dyk.netMicke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Norska yrkesdykare stämmer regeringen

2008-02-03
Norska yrkesdykare stämmer regeringen
Dykarnas advokater hävdar att dykarna tvingats arbeta på djup ner till 400 meter trots att säkerhetsreglerna sätter maxdjupet till 180 meter. "Staten ..»

Så ska NAUI-duon återtar förlorad mark

2008-01-30
Så ska NAUI-duon återtar förlorad mark
Mötet symboliserade starten för Niclas och Michael som nya representanter för organisationen och man planerar att ha återkommande möten med instruktörer ..»

Solskyddskräm bleker koraller

2008-01-30
Solskyddskräm bleker koraller
Italienska forskare gjorde ett försök med koraller som las i havsvatten med tio miljondelar solkräm och inom fyra dagar hade korallerna blekts. Det var ..»

Han var död i en timme

2008-01-29
Han var död i en timme
Det var en "shark spotter" på en sydafrikansk strand som upptäckte hur den 35-årige John Deeks låg livlös i vattnet. Tillsammans med en solbadande läkare, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »