Namn: Lösen:

Suunto återkallar trådlösa sändare

Publicerad den 7 juli 2017  (Läst 3 677 gånger.)


Suunto har upptäckt en potentiell säkerhetsrisk som påverkar alla Suuntos trådlösa sändare för tryckmätning och Suunto Tank POD-enheter som överför tryckmätning trådlöst till kompatibla Suunto-dykdatorer. Vid två rapporterade incidenter har det yttre höljet på en trådlös sändare för tryckmätning gått sönder under vanliga tester på torrmark. Även om detta är extremt ovanligt kan det utgöra en potentiell risk för personskada.

Dykarnas säkerhet är högsta prioritet för Suunto. Av den anledningen återkallar Suunto alla trådlösa sändare för tryckmätning och Suunto Tank POD-enheter.

Alla konsumenter som har en trådlös sändare för tryckmätning eller en Suunto Tank POD uppmanas att lämna in produkten till en auktoriserad Suunto-återförsäljare eller ett auktoriserat serviceställe för inspektion och uppgradering. Åtgärden är kostnadsfri för kunden. Sändare och Tank POD-enheter ska inte användas innan uppgraderingen har gjorts.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär. Som kompensation kommer Suunto att tillhandahålla ett kostnadsfritt batteribyte och en ettårig garanti från inspektionsdatumet för alla uppgraderade produkter.

Identifiering av berörda produkter:

Suunto trådlös sändare för tryckmätning

SS019098000 och SS005397000 SUUNTO TRÅDLÖS SÄNDARE FÖR TRYCKMÄTNING
Suuntos trådlösa sändare för tryckmätning har ett svart konformat hölje i plast. På höljet är texten SUUNTO; FINLAND tryckt.
Den äldre modellen har en svart bas i plast. Den nya modellen har en genomskinlig bas i plast med en LED-lampa.
Storlek: ca. 4 cm i diameter, ca. 8 cm lång
Kompatibla produkter: Suunto D4i, D4i Novo, D6i, D6i Novo, D9, D9tx, DX, Vytec, Vytec DS, Vyper Novo, HelO2, Vyper Air.

Suunto Tank POD

SS020306000 SUUNTO TANK POD
Suunto Tank POD har ett svart konformat hölje med texten SUUNTO TANK POD, MADE IN FINLAND tryckt i grått. Den har en bas i genomskinlig plast.
Storlek: ca. 4 cm i diameter, ca. 8 cm lång
Kompatibla produkter: Dykdatorn Suunto EON Steel

Vad ska du göra om du har en trådlös sändare för tryckmätning eller en Suunto Tank POD?

Använd inte produkten innan den har uppgraderats.

Lämna in produkten hos närmaste auktoriserade Suunto-återförsäljare eller auktoriserat serviceställe för inspektion och uppgradering. En lista över återförsäljare och auktoriserade serviceställen finns på: Hitta återförsäljare. Du kan också använda Suuntos Onlineservicebegäran (endast i vissa länder) om du vill få produkten upphämtad från ditt hem eller din arbetsplats.

När du får den uppgraderade produkten registrerar du den på MySuunto för att få en ettårig garantiförlängning från inspektionsdatumet.

http://www.suunto.com/sv-SE/Support/recall/produktaterkallelse-av-suuntos-tradlosa-sandare-for-tryckmatning-och-suunto-tank-pod/Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Suunto Produktvarningar
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Norska pansarskeppet Norge utsatt för vrakplundring

2017-07-01
Norska pansarskeppet Norge utsatt för vrakplundring
Den 9e April 1940 låg PS Norge tillsammans med systerfartyget Eidsvold vid hamninloppet till Narvik när den tyska flottan invaderade. Efter förhandling ..»

Finsk dykare omkom i frankrike

2017-06-12
Finsk dykare omkom i frankrike
Det var under ett djupt grottdyk som mannens undervattensskoter havererade på 200 meters djup. I samband med haveriet blev den nu vattenfyllda skotern ..»

XDeep NX series

2017-05-25
XDeep NX series
PRESSRELEASE Den traditionella plattans uppkomst kan ses som en kombination av vad som råkade fungera och vad som var enkelt att sätta ihop i garaget ..»

Gruvdykning i DNs VR app

2017-05-17
Gruvdykning i DNs VR app
Dagens nyheter har nyligen introducerat en ny webbplats samt en app där man genom 360-gradersteknik kan få upplevelsen av en helt omslutande vy. Har du ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »