Namn: Lösen:

Svensk dykning uppmärksammad i Dagens Industri

Publicerad den 18 oktober 2010  (Läst 2 987 gånger.)

Bytte finansvärlden mot grottdykning
2010-08-19 06:09

Lena Ericson hade ett bra jobb i finansvärlden men tröttnade på det inrutade livet och karriärstressen. I dag försörjer hon sig som grottdykare i Mexiko.

"Det var aldrig min grej att jobba mellan åtta och fem eller vara ha fem veckors semester", säger Lena Ericson till Dagens Industri.

För 17 år sedan sa hon 28 år gammal upp sig från jobbet som ansvarig för redovisning inom SAS och reste ut i världen, bland annat till Mexico. Efter sex år utomlands grep arbetsmoralen åter tag i henne och hon återvände till Sverige och fick så småningom arbete på Nordea Markets i Stockholms finanskvarter.

"Det var kanonbra, jag satt mitt i ett finanscentrum och arbetade mot företagskunder med valutor och räntor", säger hon till DI.

Efter några år kom rastlösheten tillbaks. Dykning var Lena Ericsons stora passion och 2004 flyttade hon tillbaka till Mexico, utbildade sig till instruktör inom grottdykning och startade sitt företag. Hennes nisch heter ''cenote diving'' och det kommer folk från hela världen för att anlita henne.

"Jag har hittat min plats på jorden", säger Lena Ericson till DI.


http://www.di.se
Publicerad 2010-08-19 06:09

Lena önskas lycka till från vännerna här på dykarna.nu!Stella Marklund
Stella Marklund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Drömmen om en dykpark i Vättern

2010-10-15
Drömmen om en dykpark i Vättern
Eric Nordevall är ett av vraken som ingen får se. Hon är belagd med dykförbud sedan augusti 1999. Hon hade utsatts för flera plundringar och plundringsförsök, ..»
2010-10-13
Förlist krigsfartyg undersöks
I våras lokalicerades vraket som tros vara linjeskeppet som exploderade och sjönk 1793. Är det linjeskeppet Dygden är det i så fall det enda skepp ..»

Premiär för filmen TILL HAVET

2010-10-11
Premiär för filmen TILL HAVET
Natan bor med sin mamma i Italien, men får åka och hälsa på sin pappa i det förtrollande vackra Banco Chinchorro i Mexikanska Golfen, ett av världens ..»
2010-10-11
Franska grottdykaren funnen död
Ända tills för några timmar sedan fanns det fortfarande hopp om att få ut Eric Establie vid liv sedan han blivit inspärrad i grottan Dragonnière de Gaud ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »