Namn: Lösen:

Svensk sjöräddning undsatte Tysk dykare

Publicerad den 10 maj 2004 

Svensk sjöräddning deltog på lördagseftermiddagen i en räddningsaktion för en tysk dykare som tappat medvetandet vid dykningar i vattnen mellan Rügen och Trelleborg.
Svenskarna rekvirerade helikopter från Danmark, som tog mannen till sjukhus i Köpenhamn där det fanns tryckkammare att placera honom i.
Mannen återfick medvetande strax före helikopterflytten.
Det fanns dessutom ett läkarlag ombord på helikoptern som kunde assistera innan patienten i den internationella räddningsinsatsen, innan han kom fram till sjukhuset och tryckkammaren.

Källa:
http://tidning.hd.se/09/hd0063.htmMicke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2004-04-29
30-åring åtalas för stöld av skeppsklocka
En man i 30-årsåldern bosatt i Stockholm åtalas i Tierps tingsrätt då han för två år sedan ska ha plockat med sig en skeppsklocka från ett vrak i Ålands ..»
2004-04-27
Dykföretag vill sänka fartyg
TJÖRN: Dykföretaget Aqualand i Skärhamn vill sänka två till tre uttjänta fartyg utanför Tjörn för att locka fler dykturister. Men Tjörns miljö- och byggnämnd ..»
2004-04-20
Studenter på KTH utvecklar marin hybridfarkost
En subskimmer är en marin hybridfarkost med kapacitet att färdas i planande fart ovanpå vatten och med goda egenskaper som dykfarkost. En subskimmer under ..»
2004-04-18
Hälp polisen lösa ett mord
dykarna.nu har kontaktats av Polismyndigheten i Södermanlands län som söker hjälp med att hitta verktyg som kan kopplas till ett tidigare mord. "I ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »