Namn: Lösen:

Svensk torrdräkt en framgång

Publicerad den 16 mars 2013  (Läst 4 145 gånger.)

När göteborgsföretaget Poseidon dömde ut framtiden för sin egen torrdräktstillverkning, då beslutade två anställda att ta över verksamheten och skapa företaget Sjöblom & Sjöblom Industry AB.
Jens Sjöblom och hans pappa Kurt Sjöblom såg en framtid för verksamheten, och också ett behov att av reformera den och investerade 2 miljoner i verksamhetens utveckling. Beslutet blev en framgång och företaget behöver nu öka antalet anställda sömmerskor från tre till sex, och lokalytorna från 400 m³ tilll 700 m³ för att klara av beställningarna.

Företagets affärsidé är att bedriva tillverkning av vattenrelaterade funktionskläder i tekniska textiler som membran, neopren och täta laminerade material, dels för kunds räkning men också inom ramen för det egna märket SOS Marine Wear.
Som en del i uppgörelsen med Poseidon övertog Sjöblom & Sjöblom företagets tillverkning av den storsäljande torrdräkten Unisuit, som används vid såväl militär som civil dykning i många länder världen över. Resten är kunder som Sjöblom & Sjöblom själva ackvirerat. Idag figurerar företagets arbeten i en mängd militära och civila sammanhang - allt från specialmunderingar för attackdykare som verkar under extrema förhållanden till seglarkläder, flugfiskestövlar och överlevnadsdräkter.
Genom att jobba enligt principen just-in-time (som minskar lagerkostnader och öker flexibiliteten) och även utveckla nya innovationer (exempelvis en ny tätning) har man lyckats konkurrera med exempelvis fjärran öster och locka nya kunder.

Läs mer:
http://www.snsindustry.com
http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/nu-har-jens-26-aar-sitt-paa-det-torra-739594Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Poseidon
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

DYK lägger ner

2013-03-15
DYK lägger ner
Sveriges enda kommersiella dyktidning lägger ner. Förlaget som driver svenska och danska DYK och tidningen Dive The World meddelar på sin hemsida att ..»

Vill släppa ut radioaktivt vatten

2013-03-14
Vill släppa ut radioaktivt vatten
Det japanska kraftbolaget Tepco som äger det havererade kärnkraftverket i Fukushima Daiichi behöver hantera radioaktivt vatten från anläggning. Totalt ..»

TUR-mässan i Göteborg – ett säkert vårtecken!

2013-03-14
TUR-mässan i Göteborg – ett säkert vårtecken!
PRESSRELEASE Årets mässa bjuder på över 500 utställare, 90 representerade länder, mängder av nyheter, härlig internationell stämning och inte minst en ..»

Aftonbladets panikrubriker skapar omotiverad hajskäck

2013-03-09
Aftonbladets panikrubriker skapar omotiverad hajskäck
Ja det är i alla fall den bild som Aftonbladet nu målar upp när man under gårdagen gick ut med en artikel kring den årliga hajvandringen mot nordligare ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »