Namn: Lösen:

Uråldriga svenska korallrev skövlas

Publicerad den 11 november 2008  (Läst 2 799 gånger.)

Brattenrevet är helt oskyddat. Här lever ögonkorallrev och unika hornkoraller i raviner på havsbotten. I dag bottentrålar svenska och danska yrkesfiskare intensivt efter räka och bottenfisk, bl a torsk, i området. Det är en stor skandal. Ögonkorallen är akut utrotningshotad. Dessutom är över 300 dokumenterade arter beroende av de svenska ögonkorallerna för sin överlevnad. Hundratals arter hotas alltså av utrotning i Sverige om inte reven skyddas som marina reservat stängda för fiske och annan skadlig verksamhet.

Läs hela artikeln:
http://www.aftonbladet.se/debatt/article3740411.ab

Fler artiklar om de hotade svenska korallreven
http://sesam.se/search/?q=svenska+korallrev&c=mDenna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Gigantiskt korallrev funnet utanför Lofoten

Taggar:  Marinbiologi Koraller Koralldöd
Charlotta Carlén
Charlotta Carlén

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-11-11
Många olyckor under dykutbildning
Trots förbättrad utrustning omkommer i snitt fyra personer i dykolyckor varje år. Den mest uppmärksammade olyckan inträffade i juni i år när jazzmusikern ..»
2008-11-09
Nya vapen mot vrakplundrare
Utrustningen ska programmeras att larma myndigheter på land via en satellitsändare i en ytboj. Larmet går om propellerljud närmar sig och plötsligt upphör ..»
2008-11-09
Finsk gruvdykare omkom i Montola
En 43 årig manlig dykare omkom under ett gruvdyk i Montola dagbrott i östra Finland lördagen den 1 november. Sikten var enligt uppgift mycket dålig. Dagbrottet ..»
2008-11-05
Amerikanska humrar utanför Smögen
Den amerikanska hummern är en annan art än vår europeiska. Man befarar att den kan föra med sig smittsamma sjukdomar. Det finns bland annat en bakteriesjukdom, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »