Namn: Lösen:

Svenska undervattensfotografer ställer ut i Nederländerna och släpper fotobok

Publicerad den 21 juli 2016  (Läst 1 672 gånger.)


I våras belönades det i den stora fototävlingen International PhotoShoot Awards Nude 2016. Waterlife valdes också ut för visning på Festival Européen de la Photo de Nu i Arles i maj 2016.

Nu har de två fotograferna startat en Kickstarterkampanj för att kunna producera en fotoutställning på konsthallen Kunsthal 45 i Den Helder, Nederländerna. De har också gjort en fotobok av projektet.

Kampanjen finns på den här länken:

https://www.kickstarter.com/projects/157154667/waterlife-an-underwater-fine-art-photo-exhibition

Paret fick förra året sin son Gustav och det var under graviditeten som de två precis som många andra blivande föräldrarna funderade kring livet och dess tillblivelse.

– Allt liv kommer ursprungligen från havet. Vår kropp består mestadels av vatten och vatten är en förutsättning för liv på vår planet. Det här gick vi och funderade på samtidigt som vårt barn svävade i sin egen vattensfär i Annas mage.

Under sin smekmånadsresa började därför paret fotografera under vattnet i kristallklara källor. Anna, gravid i sjätte månaden, svävar fritt under vattnet med barnet svävandes inuti sig själv i sitt eget inre hav. Bilderna fångar en drömsk atmosfär samtidigt som de leker med vatten som bärande medium för allt liv.
– Vi i Sverige är otroligt bortskämda med stor tillgång till rent vatten. Efter att ha arbetat med bland annat bistånd i Mellanöstern är vi akut medvetna om hur värdefullt rent vatten är en ynnest. Därför är det viktigt att fler förstår hur viktigt det är att bevara våra vatten och hav rena.

Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén är båda fotografer och författare med internationell verksamhet. Samtidigt som de reser runt i världen tillsammans med sin lille son (nu nio månader gammal) och skriver reseguideböcker arbetar de med foto- och filmuppdrag för företag, organisationer och magasin samt med sina egna konstprojekt och böcker. Det kanadensiska priset blir Anna W Thorbjörnssons första internationella utmärkelse medan Marko T Wramén tidigare mottagit sex internationella priser för sina filmer och fotografier.Taggar:  UV-Foto
Marko Wramén
Marko Wramén

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Junk Trophy är inställt.

2016-08-11
Junk Trophy är inställt.
Junk Trophy. Den stora DYKTÄVLINGEN i Stockholms City! Vi städar botten på Stockholms Ström, mellan Kungliga Slottet och Kungliga Operan. Fina priser, ..»

Poseidon släpper sidemount kit

2016-06-29
Poseidon släpper sidemount kit
Sidomonterade dykflaskor blir vanligare och vanligare, inte enbart bland grottdykare utan även rekreationella sportdykare har av olika skäl börjat att ..»

A300 Airbus sänkt som dykmål i Turkiet

2016-06-06
A300 Airbus sänkt som dykmål i Turkiet
Att dyka på ett flygplan kan vara en häftig upplevelse, men på få ställen kan man dyka något så stort som en A300 Airbus. Det har dock Turkiska staten ..»

Liv mot alla odds - Svensk naturdokumentär

2016-05-16
Liv mot alla odds - Svensk naturdokumentär
Havet har länge ansetts som en outtömlig resurs, men i dag vet vi att många havsområden är tomma på sina invånare och att allt fler arter håller på att ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »