Namn: Lösen:

Thailand öppnar stängda korallrev

Publicerad den 20 mars 2012  (Läst 3 246 gånger.)

Foto: Wikimedia CC - Ahoerstemeier
Foto: Wikimedia CC - Ahoerstemeier

Thailands fantastiska dykvatten lockar över en miljon besökare per år och Thailands turistbyrå har därför en viktig roll i att öka intresset för ett mer miljövänligt resande för att kunna säkra en hållbar utveckling. Ett flertal områden runt Thailands kuster och öar har på grund av de frekventa besöken i kombination med den globala uppvärmningen, drabbats av kraftig blekning.

För att de ska kunna återhämta sig och börja växa på nytt behöver de vara ifred från både båtar och dykare. På det här sättet kan man säkerställa att de vackra korallerna bevaras och kan besökas av både nuvarande och kommande generationer.

”– Vi är glada över att flera områden har öppnat igen eftersom det betyder att korallreven har återhämtat sig och börjat växa igen. Att stänga och öppna vissa utsatta områden är ett viktigt steg i att försöka bevara våra vackra korallrev eftersom vi vill att de ska finnas kvar och kunna besökas år efter år”, säger Mrs. Nalinee Pananon, chef för Thailands turistbyrå i Stockholm.

Följande tidigare stängda nationalparker är nu öppna igen:

Tarutao Marina National Park,
Öppna områden: Öarna vid Ko Takieng, Ko Hin Ngam, Ko Rawi, Hat Saio Khao och Ko Dong

Mu Ko Phi Phi Marine National Park,
Öppna områden: Hin Klang

Text och källa:
http://www.travelreport.se/2012/03/16/thailand-oppnar-tidigare-stangda-korallrev/Taggar:  Thailand Koraller
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Ny ordförande i MAS

2012-03-17
Ny ordförande i MAS
På dagens årsmöte för Marinarkeologiska Sällskapet (MAS) vid Södertörns Högskola valdes en ny ordförande i föreningen. Amélie Kvick Jansson är nu föreningens ..»

Poseidon släpper uppgradering till MKVI rebreather

2012-03-11
Poseidon släpper uppgradering till MKVI rebreather
PRESSRELEASE Dear all, As a part of Poseidon''s technical upgrade path for the MKVI rebreather, we are proud to announce that the first step has ..»

Världsrekordförsök för hajarnas skull

2012-03-11
Världsrekordförsök för hajarnas skull
Förra året anordnades ett event på Kolmårdens Tropicarium, en av Sveriges största djurparker, där två dykare spenderade över 4 timmar med att spela Yatzy ..»

Vildmarksmässan har startat

2012-03-09
Vildmarksmässan har startat
Nu har årets vildmarksmässa dragit igång på Stockholmsmässan ute i Älvsjö och dykarna.nu tog sig dit för att se hur dykningen är representerad i år. Vårt ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »