Namn: Lösen:

The Rescue - Ny film om grotträddningen i Thailand

Publicerad den 7 december 2021  (Läst 6 643 gånger.)


Under ett par veckor sommaren 2018 följde hela världen 13 thailändska pojkars öde. Det var fotbollslaget Wild Boar med pojkar 11–17 år gamla och deras 25-åriga tränare som den 23 juni 2018 blev instängda i Tham Luang-grottan i norra Thailand när grottsystemet fylldes av vatten från kraftiga monsunregn. Räddningsarbetet engagerade många länder och till slut lyckades alla instängda pojkar räddas ur grottan tack vare en massiv insats av fler än tusen personer.

Nu släpps en ny dokumentär av “Free Solo”-regissörerna Jimmy Chin och Elizabeth Chai Vasarhelyi där vi får följa den enorma insats som till slut gjorde att de instängda unga fotbollsspelarna överlevde.

Filmen släpptes officiellt i Sverige 24e November 2021.


Taggar:  Grottdykning Film
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2021-11-01
Dykare nästan påkörda utanför Åland
En man står åtalad för att riskerat dykares liv genom att ignorerat både dykflagga och dykbåtförarens ljus och handsignaler när hen närmade sig dykbojen ..»

Utbildning av forskningsdykare i Finland återupptas

2021-10-31
Utbildning av forskningsdykare i Finland återupptas
Tvärminnes zoologiska station som tillhör Helsingfors universitet i Hangö har stora planer på att bli den ledande utbildningsaktören inom forskningsdykning ..»

Fiskarnas rike - en svensk naturdokumentärserie

2021-10-29
Fiskarnas rike - en svensk naturdokumentärserie
En trilogi bestående av teman "Älven", "Sjön" och "Havet" är en ny och spännande svensk naturdokumentärserie som går på SVT2, med det sista avsnittet ..»

Tappad dykflaska på ubåtsmassakern återfanns på Gotland

2021-10-24
Tappad dykflaska på ubåtsmassakern återfanns på Gotland
I slutet av juli befann sig Peter Bäcklund tillsammans med en grupp kamrater ombord på dykfartyget M24 för att dyka på s/s Nicomedia, ett av vraken som ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »