Namn: Lösen:

UR-dyr klocka "från" Titanic

Publicerad den 28 januari 2008  (Läst 8 627 gånger.)

Titanicklocka för 980.000 kronor någon?
Titanicklocka för 980.000 kronor någon?

Fartyget Titanic som 1912 gick under i Atlanten efter att ha kolliderat med ett isberg är troligen världens mest kända fartyg, något som många försöker profitera på.
Det senaste tillskottet i underliga produkter är en serie klockor som delvis tillverkats av bärgad metall från fartyget.

Det är ett sweitziskt företag som tagit fram klockorna som kommer att marknadsföras under namnet Titanic-DNA och kommer att säljas i en begränsad upplaga. Vissa av modellerna har med hjälp av oxidation gjorts "rostiga" till utseendet för att efterlikna det skick som fartyget har idag. Den lilla urtavlan för sekundvisning är en kopia av tryckmätarna på titanics ångpanna.

Projektet har kritiserats av många som "smaklöst" och utskällts för sin brist på respekt för de omkomna, ansvarig komenterar att man vill ge alla "En möjlighet att bära en bit av historien på sin arm".

Jo och sen var det den lilla detaljen om priset. De billigaste versionerna börjar prismässigt
på 4.500 pund och den dyraste 75.000 pund, ca 980.000 svenska kronor.

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/armbandsur-fran-titanic-249104/Relaterade artiklar
Titanics systerfartyg Britannic blir turistatraktion?

Taggar:  Titanic
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Karlskronabo omkom i dykolycka i Norge

2008-01-24
Karlskronabo omkom i dykolycka i Norge
De fyra kompisarna befann sig strax utanför den norska sydostkusten. I vattnet vid det lilla fiskesamhället Fröya dök de efter pilgrimsmusslor och i fredags ..»

Dykparadiset Maldiverna blir billigare

2008-01-23
Dykparadiset Maldiverna blir billigare
Fritidsresor lanserar Maldiverna som charterresmål, med direktflyg från Stockholm till det paradisiska öriket i Indiska Oceanen. Det gör att Maldiverna ..»

Valhajarna trivs

2008-01-22
Valhajarna trivs
När forskarna sammanfattar den 12 år långa studien är trenden klar: valhajarna vid Ningaloo Reef i Australien ökar i antal. Ningaloo är ett av världens ..»

Naui ordnar kick-off för nytt sverigekontor

2008-01-22
Naui ordnar kick-off för nytt sverigekontor
Sedan hösten 2007 är Niclas Fredsberg ny representant för organisationen i sverige och med detta event vill man signalera att startskottet gått för att ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »