Namn: Lösen:

Titanics systerfartyg Britannic blir turistatraktion?

Publicerad den 7 juni 2007  (Läst 12 620 gånger.)

Britannic
Britannic

Gruppen har som mål att låta utvalda grupper få besöka vraket under organiserade "turistformer" och bygga ett museeum utanför greklands huvudstan Athen. Vraket som idag vilar på över 120 meters djup har besökts av ett fåtal exeditioner.
Läs mer på: http://www.sundaylife.co.uk/news/article2586869.ece

Titanicnorden skriver:
Britannic fick ligga och vänta på bottnen i nästan 60 år innan den franske havsforksaren Jacques Costeau fann vraket. Han fann det ganska långt från den psotion som det engelska amiralitetet uppgett på sina sjökort. Detta gav upphov till en konspirationseori om att engelsmännen själva sänkt fartyget för att smutskasta tyskarna och få med amerikanarna i kriget. Costeau hittade dessutom tecken till en sekundär explosion som skulle kunna innebära att man haft ammunition ombord på fartyget. Ingen av dessa teorier förefaller längre särskilt trolig.

Läs mer: http://www.titanicnorden.com/skepp/britannic.htmlRelaterade artiklar
UR-dyr klocka "från" Titanic

Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Vraksökning längs Gotlandskusten

2007-06-04
Vraksökning längs Gotlandskusten
Ett av programmen handlar om den fruktansvärda sjökatastrofen som inträffade den 28 juli år 1566. Den dansk-lübska flottan hade ankrat upp med 39 skepp ..»
2007-06-01
Ja till bärgning av "Äran"
Företaget sedan snart två år tillbaka planer på att bärga det ombyggda örlogsfartyget från havsbottnen utanför Falkenberg. Nu har länsstyrelsens klartecken ..»
2007-05-31
Spanien slåss för gammal guldskatt
Bakgrunden är ett funnet fartygsvrak som tros innehålla mynt värda uppskattningsvis 500 miljoner dollar, omkring 3,4 miljarder kronor. Det spanska agerandet ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »