Namn: Lösen:

Tobias Dahlin släpper fotobok om Västerhavet

Publicerad den 6 maj 2014  (Läst 2 911 gånger.)

Ny fotobok om undervattensvärlden på Västkusten.
Ny fotobok om undervattensvärlden på Västkusten.

Boksläpp:
Bok: Västerhavet – En hotad skönhet
Författare: Tobias Dahlin
Tid: 11 juni 2014, klockan 17-20
Plats: Hasselbladcenter, Avenyn, Göteborg

I VÄSTERHAVET - EN HOTAD SKÖNHET fångar flerfaldigt prisbelönta fotografen Tobias Dahlin vår vackra västkust i all sin prakt såväl under som över ytan. Samtidigt diskuteras havets utsatthet för miljöförändringar och fiske.

I Västerhavet - En hotad skönhet får du njuta av vackra och unika bilder som berättar om den sagolika och förunderliga värld som döljer sig under ytan utmed den svenska västkusten.
Möt den varierande kusten från Svinesund i norr till Kullen i söder som du aldrig mött den förut. Besök gamla skeppsvrak och fascineras av den ständigt skiftande skönhet som havet visar upp under olika årstider.

Tyvärr finns det också en mindre vacker sida. Västerhavet är på många sätt ett utsatt hav - överfiske, nedskräpning och övergödning är påtagliga problem som vi själva är ansvariga för - och nu är det upp till oss hur Västerhavet ska utvecklas i framtiden.

Västerhavet - En hotad skönhet har producerats med stöd av Hasselbladstiftelsen.
Författaren, fiskeriexperten och EU-parlamentarikern Isabella Lövin har skrivit förordet.

Tobias Dahlin, född 1976 är pedagog och frilansfotograf. Tobias har i flera år tävlat framgångsrikt i undervattensfoto och har blivit såväl nordisk som svensk mästare. Tobias är också rikligt publicerad i böcker och tidningar.
Västerhavet - En hotad skönhet är hans andra bok. Han har tidigare tillsammans med Martin Borg gett ut boken Bättre bilder/Dyk - en guide till bättre undervattensbilder. Tobias är invald i den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura och är ansluten till Den gröna bildbyrån Azote. Han föreläser flitigt till sina bilder och har ett djupt förankrat miljöengagemang.

Boken är utgiven av Förlag Waterglobe Productions och går att föreställa redan nu i bokhandeln, till exempel på Bokus:
http://www.bokus.com/bok/9789198039467/vasterhavet-en-hotad-skonhet/Av: Marko Wramén
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Stig Carlsson begraven

2014-04-25
Stig Carlsson begraven
Det var 1937 som Fokkerplanet störtade i södra Vättern under en stridsövning och fram till förra året har flygplanet och dess pilot Stig Carlsson varit ..»

SVT söker statister

2014-04-18
SVT söker statister
Vi arbetar med ett program som heter Extrema Ögonblick för SVT, Barnkanalen. Vi gör rekonstruktioner på händelser som barn har varit med om. Vi ska göra ..»

Brand på dykskola i Bollebygd

2014-04-18
Brand på dykskola i Bollebygd
I slutet av mars invigdes den nya lokalen för Waterworld - dykskolan i Bollebygd, men under gårdagen byttes nyinvigning mot tragedi då en brand förstörde ..»

Expedition Röda Havet -ett halvt sekel senare

2014-04-10
Expedition Röda Havet -ett halvt sekel senare
Med en segelbåt fullproppad med film- och dykutrustning, och en planerad tidsram på drygt ett år, ger vi oss iväg på vår ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »