Namn: Lösen:

Tomt hav - skrämmande dokumentär om överfisket i världen

Publicerad den 9 september 2022  (Läst 932 gånger.)


Mönstret går igen i Europa och stora delar av världen. Ledande forskare erkänner nu att deras kunskaper inte räcker till för att ge säkra underlag till fiskekvoter - som under decennier har satts för högt. Så hur ser lösningen ut? Finns den?

I denna skrämmande dokumentär får vi en inblick i hur fiskebeståndet på vissa platser fullständigt kollapsat, men det finns ljusglimtar. I Norge har fiskenäringen lyckats skapa ett hållbart fiske.

https://www.svtplay.se/video/36479879/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-35-avsnitt-3?position=427&id=jd11QGNTaggar:  Fiske
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Apple Watch Ultra - med inbyggd dykdator

2022-09-08
Apple Watch Ultra - med inbyggd dykdator
Apple Watch Ultra presenterades idag på det återkommande event där Apple presenterar sina nyheter. En av dessa var den åttonde generationen av digitala ..»

Estoniafilmare fälls för brott mot griftefriden

2022-09-06
Estoniafilmare fälls för brott mot griftefriden
Henrik Evertssons Estoniadokumentär belönades med Stora journalistpriset 2020 efter produktionen "Estonia - Fyndet som ändrade allt", nu fälls han och ..»

Nytt vrak ska sänkas utanför Malta

2022-08-22
Nytt vrak ska sänkas utanför Malta
Det var i 2018 som den 60 meter långa tankern Hephaestus gick på grund under en storm i Qawra. Efter att ha bogserats till Marsa för reparationer bestämde ..»

Världens djupaste vrak funnet

2022-08-18
Världens djupaste vrak funnet
Den amerikanska jagaren sjönk under ett intensivt sjöslag mot den japanska flottan i Filippinska sjön och tog 89 sjömän med sig i djupet. Nu har ett ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »